Akıncılar Derneği Malatya İl Başkanlığı’nda yapılan kongrede mevcut İl Başkanı Serkan Altıntop tekrar İl Başkanlığına aday olmazken, tek liste halinde gidilen kongrede Kadir Alptekin, Akıncılar Derneği Malatya Şubesi nin yeni başkanı seçildi.
Başkanlığa seçilen Kadir Alptekin, kongre sonrası yaptığı açıklamada, önceki yönetimde Teşkilat Başkanı olarak görev yaptığını belirterek, “Eskimez başkanım Altıntop bizler için her zaman çok değerlidir, gözbebeğim dediği Akıncılar Derneği ise inşallah Malatya’da tekrar gündem olacak işlere imza atacaktır" dedi.
Serkan Altıntop ise, yeni başkan Kadir Alptekin’e başarılar dileyerek, “Ne mutlu bizlere ki amel defterimizde Hak dava mücadelesi verdiğimiz yazacak. Bizlerin hedefi olan Allah’ın Hak dini İslamiyetin yücelmesi davasına bizlerin daha önce sahiplendiği gibi yeni İl Başkanımız Kadir Alptekin’in de sahip çıkacağını, bu çizgiden sapmayacağını, Allah yolunda mücadele edeceğini biliyorum. Allah Kadir Başkanımızdan razı olsun bize hizmeti çoktur, şimdi sıra biz de. Kadir Başkan söyleyecek biz hizmet edeceğiz inşallah. Gözbebeğim olan Akıncılar Derneği her zaman hayatımda var olacak ve hiç unutmayacağım bir kurumdur” şeklinde konuştu.