Mikail PELİT/MALATYA, () - MALATYALI şehit Astsubay Tolga Topçuoğlu, şehir mezarlığında düzenlenen törenin ardından toprağa verildi. Şehit Tolga Topçuoğlu'nun cenazesine, geçen temmuz'da şehit olan Üsteğmen İbrahim Tanrıverdi’nin annesi de katıldı.
Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde evinden çıktıktan sonra şehit edilen 2 askerden biri olan Astsubay Tolga Topçuoğlu için memleketi Malatya’da cenaze töreni düzenlendi. Şehir Mezarlığı’nda cuma namazından sonra düzenlenen cenaze törenine şehidin ailesi, yakınları, Malatya Valisi Süleyman Kamçı, 2'ci Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huditi, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti Malatya Milletvekilleri, polis ve askeri erkan ile çok sayıda Malatyalı katıldı.
Cenaze namazı öncesi şehidin Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılan yakınları uzun süre gözyaşı döktü. Şehidin eşi Aysun Topçuoğlu yanındakilerin desteği ile ayakta güçlükle dururken, şehidin Uzman Çavuş olan ağabeyi Tarık Topçuoğlu da gözyaşlarına hakim olamadı.
Şehit Topcuoğlu’nun cenazesine geçen temmuz ayında şehit olan Üsteğmen İbrahim Tanrıverdi’nin annesi de katıldı. 2 şehit yakını uzun süre gözyaşı döktü.
İl Müftüsü Ümit Çimen’in kıldırdığı cenaze namazı sonrası şehit Astsubay Tolga Topçuoğlu şehitlikte gözyaşları arasında toprağa verildi.

FOTOĞRAFLI