Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ordu Organize Sanayi’nde faaliyette bulunan Küçük ve Orta Ölçekli (KOBİ) firmaları, fındık ihracatçıları ve imalat sektör temsilcileriyle kahvaltıda bir araya geldi.
Özel bir restoranda gerçekleştirilen kahvaltıya Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı M. Hilmi Güler, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, AK Parti Ordu milletvekili adayları da katıldı.
Kahvaltıda iş adamlarına bir konuşma yapan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, hükümet olarak Türkiye’nin üretim kapasitesini arttırmayı hedeflediklerini söyledi. Türkiye’nin 1999-2001 yılları arasında ekonomik krizlerle karşı karşıya kaldığını, 28 Şubat’ta halkın iradesiyle seçilmiş olan bir hükümetin ‘ali cengiz oyunlarıyla bertaraf edilmesi’ sonucu Türkiye’nin hızla siyasi ve ekonomik istikrarsızlığa sürüklendiğini hatırlatan Kurtulmuş, “Rahmetli Başbakan Ecevit’in önüne yazar kasa atıldığı, esnaf sanatkarın sokaklara çıkarak gösteriler yaptığı dönemleri hep beraber hatırlıyoruz. Türkiye’nin IMF’nin kapısında 5-10 milyon dolar, 20-25 milyon dolar alabilmek için beklediğini unutmuyoruz. O sebeple üretim seferberliği açısından sizi önemsiyoruz. Bu ülke için, bölge için, bu memleket için taş üstüne taş koyan kim varsa sırtımızda taşırız” dedi.
Ordu-Giresun Havalimanı, Karadeniz otoyolu, Marmaray, 3. köprü, 3. havalimanı gibi yatırımların ‘insanlar oradan oraya gitsin, oradan oraya uçsun’ diye değil, üretim seferberliği oluşturmak için bir altyapı niteliğini taşıdığını belirten Kurtulmuş, Ordu’da yapmayı planladıkları 5 mega proje ile Ordu’nun ve çevre illerin alt yapısını tamamlayarak ekonomik istikrarı arttırmak istediklerini dile getirdi.
Kurtulmuş, konuşmasının ardından iş adamlarının sorularını cevaplandırdı.