Ferit ASLAN/DİYARBAKIR, () - DİYARBAKIR Milli Eğitim Müdürlüğü, tören ve etkinliklere yeteri kadar katılım gösterilmemesi nedeniyle okullara yazı göndererek bundan sonra düzenlenecek etkinliklere katılmayanlar hakkında yasal işlem yapılacağını duyurdu. Milli Eğitim tarafından okullara gönderilen başka bir yazıda ise, bu hafta içerisine okula gelmeyen öğrenci ve öğretmenlerin bilgisi ve neden okula gelmediklerinin bildirilmesi istendi.
Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Oğuz imzası ile ildeki tüm okullara gönderilen yazıda, 2015-16 eğitim öğretim yılı 'İlköğretim Haftası' çelenk sunma programına bazı yönetici ve okul müdürlerinin katılmadığının tespit edildiği belirtildi. Yazıda, şöyle denildi:
"Bu nedenle eğitim öğretim yılı içerisinde yapılacak etkinlikler, tören ve diğer toplantılara gelen yazı doğrultusunda ilgili idareci, öğretmen ve öğrencilerin eksiksiz olarak katılmaları katılmayanlar ve sorumlular hakkında gerekli yasal işlemlerin başlatılacağı ile ilgili ilgilililere tebliğ yapılması hususunda gereğini rica ediyorum." BOYKOTA KATILIM ORANINI TESPİT EDİLMEYE ÇALIŞILIYOR
Diyarbakır Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okullara gönderilen başka bir yazı ve formda da bu hafta içerisinde okula devam eden öğrenci ve öğretmen oranı tespit edilmeye çalışıldı. Okullara gönderilen ve doldurulup yarına kadar doldurulması istenen  formda, 'okulun adı', 'toplam öğrenci sayısı', 'gelmeyen öğrenci sayısı', 'gelme oranı', 'toplam öğretmen sayısı', 'gelmeyen öğretmen sayısı' ve 'gelmeme oranı' soruldu. Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bu form ve yazı ile Demokratik Toplum Kongresi tarafından okul boykotu ile ilgili yapılan çağrıya katılım oranını tespit etmeye çalıştığı öne sürüldü.

FOTOĞRAFLI