Talas Belediyesi’nin başlattığı Talas’ı yeşillendirme çalışmaları kapsamında 12. Bölge Kayseri Eczacılar Odası ve Peyzaj Mimarları Odası İl Temsilciliği ile Akçakaya Mahallesi’nde fidan dikildi.
Burada konuşan Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, ilçeyi daha da yeşillendirmek için 10 bin civarında çam fidanı aldıklarını belirterek, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarla bunları sezon içinde toprakla buluşturacaklarını söyledi. Başkan Palancıoğlu, yağmur altında gerçekleşen çalışmada, "İnşallah Akçakaya Mahallemizi rahmetle birlikte ağaçlandırıyoruz. Yaklaşık 10 bin çam fidanı getirtmiştik. Talas’ı yeşillendirme çalışmamız başladı. Bu kapsamda öncelikle Eczacılar Odası ve peyzaj mimarlarımızla birlikte burada çalışma yaptık. İnşallah diğer dernek, vakıf, oda gibi sivil toplum kuruluşlarına güzel örnek olur. Onlarla beraber fidan dikeriz. Çamla başladık diğer fidanlarla devam edeceğiz" diye konuştu.
Peyzaj Mimarları Odası İl Temsilcisi Başak Güleser ise, "13 Mayıs Ulusal Peyzaj Mimarları Günü vasıtasıyla Talas Belediyesi ile böyle bir işe koyulduk. Her şeyden önce böyle bir hayırlı iş için başkanımıza teşekkür ediyoruz. Bizim alanımız sadece bitki dikmek değil, diğer tarafta proje, uygulama, yönetim ve koruması alanlarında birçok çalışma alanı mevcut. Diğer odalarla beraber bu alanı biz büyütmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.
12. Bölge Kayseri Eczacılar Odası Başkanı Oğuzhan Ulutaş ta, böyle bir çalışmada yer almalarından dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "İnşallah yıllar sonra vatandaşlarımız Talas ormanları diye bahsedeceği bölgede başkanımızın başlattığı bu güzel projeyle anılır. Bu çalışmaya katkıda bulunmaktan dolayı çok mutluyuz" şeklinde konuştu.
Akçakaya Mahalle Muhtarı Adem Ayrancı, fidan dikimiyle mahallenin yeşillenip güzelleşerek daha temiz havaya sahip olacağını anlatarak, "Yıllar sonra inanıyorum ki çocuklarımız başkanımıza teşekkür edecektir" dedi.
Konuşmaların ardından bölgeye yağmur altında 150 çam fidanı dikildi.