Erzincan’da bayram tatilinden dönen sürücülere uygulama yapan polisleri ziyaret eden Erzincan Valisi Süleyman Kahraman görev başındaki polislerin ve uygulamaya takılan sürücülerin bayramını kutlayıp şeker dağıtarak uyarılarda bulundu.
Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından oluşturulan uygulama noktasında bayramın üçüncü günü Sivas-Erzincan karayolu üzerinde bayram dönüşünde oluşabilecek kazaları engellemek için sürücülere çeşitli broşürler dağıtıp onlarla bayramlaşarak bayram şekeri ikram etti.
VALİYİ KARŞILARINDA GÖREN SÜRÜCÜLER EVRAKLARINI ÇIKARMAYA YELTENDİ
Uygulamaya takılan sürücülere emniyet kemeri ve cep telefonu hakkında broşürler dağıtıp, bayram şekeri ikram eden Erzincan Valisi Süleyman Kahraman’ı karşılarında gören vatandaşlar şaşkınlık içerisinde önce evraklarını çıkartmaya yeltendi.
VALİ KAHRAMAN’DAN EMNİYET KEMERİ KONTROLÜ
Gerçekleştirilen uygulamanın uyarıcı bir kontrol uygulaması olduğunu ve ramazan bayramı nedeni ile broşür, kolonya ve çikolata dağıtıldığını ifade eden Vali Kahraman sürücüler ile bayramlaşarak emniyet kemeri kontrolü yapıp, araç içerisinde ise yolculuk eden vatandaşlara da şoförün sürat yapıp yapmadığını sordu.
Sivas-Erzincan karayolu üzerinde çevrilen araçların yanı başına kadar giden Vali Kahraman bir araç içerisinde bulunan küçük yaştaki çocukla da bayramlaşıp şeker ikram ederek, oyuncak hediye etti.
SÜRÜCÜLERİ TAKİP EDİYORUZ
Yapılan uygulama ile ilgili olarak uygulama noktasında ki İl Bölge Trafik Şube Amiri Dündar Özel ‘den bilgi alan Vali Kahraman yaptığı açıklamada; “İlimizde bayram arifesinde ve bayram sonunda trafik uygulaması yapıyor trafik ekiplerimiz. Bizim buradaki amacımız trafik kazalarının hiç olmamasını temin etmek. Allah’a şükür bayram süresince ilimiz sınırları içerisinde hiçbir trafik kazası meydana gelmedi. Trafik ekiplerimiz yaptıkları uygulamalarda da çok dikkatli bir şekilde uyarılarını yapıp onları dinlendiriyorlar. Bunun yanı sıra emniyet kemeri kontrolü yapıp sürücülere uyarıcı broşürler veriyorlar. Yolculuk yapan sürücülerimizi durdurarak onlara şeker ikramı yapıp başka ihtiyaçları varsa onları da giderip sağ salim yolcu edip ardından takip ediyoruz. Takip etmemizin sebebi ceza yazmak değil, sağ salim ilimiz sınırlarından ayrılmaları içindir. Yapılan bu uygulama sürüler tarafından da beğeniliyor. Amacımız sadece insanımızı korumak kollamak ve hiçbir kazaya mahal vermemek için ilgili ekiplerimize bu uygulamayı yaptırıyoruz.
Uygulamaya takılan bir araç sürücüsü ise yapılan uyarı kontrolünün uygun ve çok güzel bir uygulama olarak gördüğünü ifade ederek şu görüşlerde bulundu; “insanlar bir nebze bile olsa rahatlıyorsa, polisten korkmayaraktan polisten bu şekilde hoş bir muamele gördüğü zaman daha mutlu olacağına inanıyorum. Polis ile olan iletişiminin daha iyi olacağına inanıyorum.” dedi.