MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'ndeki Cumhuriyet Caddesi'nde, 'Banka Sokak' olarak bilinen Tekilacılar Sokağı'ndaki barlar, teröristlerin Hakkari Dağlıca'daki hain saldırısı nedeniyle 3 gün işyerlerini kapatma kararı alıp, bunu bir pankart ile duyurdu.
Dağlıca'daki terör saldırısına, Muğla'nın Bodrum İlçesi'ndeki esnafta duyarsız kalmadı. Cumhuriyet Caddesi'nde, Tekilacılar Sokağı'ndaki barlar, 3 gün işyerlerini kapatma kararı aldı. Barların bulunduğu sokaklara "Vatan evlatlarımız kalleşçe kanlı pusularda şehit düşerken bizler burada eğlenemeyiz. Yas nedeniyle kapalıyız. Büyük Türk Milleti'nin başı sağ olsun" yazılı pankart asıldı. Esnaf, işyerlerini Türk bayraklarıyla donattı. Cumhuriyet Caddesi girişine ayrıca dev Türk Bayrağı asıldı.
Dağlıca'da 16 askerin şehit edilmesinin acısını yaşadıklarını belirten bar işletmecisi Hüseyin Kurutaş, "Biraz da olsa, o şehit anne, babaların acılarını bizlerde paylaşmak istiyoruz. Türk Milletinin başı sağ olsun. Allah bu acıları bir daha yaşatmasın. Tekilacılar Sokağı'ndaki esnaflar olarak olarak, yas nedeniyle dükkanlarımız kapatma kararı aldık. Dükkanları kapatmak çare değil ama elimizden şu an bu geliyor. Onların acıları içimizdeyken, biz eğlemeyiz" dedi.
Gümbet Mahallesi, Şakir Esendemir Sokak'taki Club Posh'ta şehitler nedeniyle eğlenceye ara verip, kapısına Türk Bayrağı ile birlikte, "Terörü lanetliyoruz. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve tüm ulusumuza sabırlar diliyoruz" yazılı pankart astı.
FOTOĞRAFLI