Erdemli Belediye Başkanı Mükkerrem Tollu, Erdemli ilçesinin sanat şehri olması için ellerinden geleni yapacaklarını belirterek, sanatın ve sanatçının her zaman yanında olduklarını söyledi.

Başkan Tollu, belediye bünyesinde faaliyet gösteren şehir tiyatrosu oyuncularıyla bir araya geldi. Düzenlenen kahvaltıda konuşan Tollu, ilçeye sanatsal bir değer kazandırmak amacında olduklarını ve bu anlamda sanatsal faaliyetlere önem verdiklerini belirtti. Erdemli’nin sanat şehri olması için ellerinden geleni yaptıklarını ve yapmaya da devam edeceklerini söyleyen Tollu, ’belediyenin görevleri arasında bunlar da mı varmış’ dedirten hizmetlere devam edeceklerini kaydetti. Belediye olarak her zaman sanatın ve sanatçının yanında olacaklarını vurgulayan Tollu, “Erdemli Belediyesi olarak son dönemde birçok sanat kursu açtık. Kentin ilk şehir tiyatrosunu kurarak Erdemli’nin sanat özlemi dindirdik. Şehir tiyatromuzun sahneye koyduğu oyunlarla farkındalık oluşturduk. Sanatsal ve kültürel etkinliklerle birlikte resim, Hacivat Karagöz, çocuk korosu, yazarlık okulu, çağdaş halk dansları gibi kurslar da açarak halkımıza bu hizmeti verdik. Turnelere çıktınız. Erdemli’mizi başarı ve gururla temsil ettiniz. Erdemli Belediyesi’nin ve şehrimizin adını en iyi şekilde duyuran sizlere teşekkür ediyoruz’’ dedi.

Amatör bir yapıda kurdukları şehir tiyatrosunun, Erdemli’nin adını ulusal ve uluslararası alanda duyurduğunu belirten Erdemli Belediyesi şehir tiyatrosu genel sanat yönetmeni Deniz Sandalcı ise profesyonellere taş çıkartan işlere imza attıklarını söyledi. Sandalcı, kendilerine her konuda destek olan Mükerrem Tollu, tiyatro oyuncuları ve izleyicilere teşekkür ederek, izlendikçe izlettirmeye ve Erdemli’de tiyatro ve sanat adına ilkleri yaşatmaya devam edeceklerini kaydetti.