Samsun'da Türk Polis Teşkilatının 174'ncü kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Samsun İl Emniyet Müdürlüğü, 19 Mayıs Polis Okulu Müdürlüğü ve protokol üyeleri tarafından Asri ile Kıranköy Mezarlığındaki şehitlikler ziyaret edildi.

İlk olarak Asri Mezarlık'ta bulunan Şehitlik Anıtı önünde anma töreni düzenlendi. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından şehitler için Kuran-ı Kerim okundu.

Samsun İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, anıta çelenk bırakarak, şeref defterini imzaladı. Yavuz, şeref defterine "Aziz şehitlerimiz, Türk Polis Teşkilatının 174. kuruluş yıl dönümünde vatan için canlarını feda etmekten çekinmeyen siz yiğitlere minnet ve şükranlarımızı iletmek üzere huzurunuzdayız. Gücünü yasalardan, desteğini halkından alan, köklü geçmişiyle Türkiye Cumhuriyetinin temel kurumlarından birisi olan Türk Polis Teşkilatımızın 174. kuruluş yıl dönümünde Türk polisi olarak sorumluluğumuzun bilinci ve özverisiyle görevimizin başındayız. Kahramanlıklarınız tarihin altın sayfalarında yer alırken, Türkiye Cumhuriyeti devletinin vatanı ve milleti ile bölünmez bütünlüğü ebediyete kadar sürmesinin mührü olmuştur. Sizler; millet olarak birlik ve beraberlik içerisinde olma ruhunu, vatan aşkını, bayrak sevgisini en iyi anlatan örnek, hür ve özgür yaşama kararlılığının birer kanıtısınız. İlelebet gönlümüzde yaşayacaksınız. Bu toprakları vatan yapan sizlerin şehadetidir. Emanetiniz emin ellerdedir" yazdı.

Programlar şehitlik ziyaretlerinin ardından sona erdi.

Merve İLHAN