Manisa’da kar yağışı nedeniyle mahsur kalan vatandaşlar telefonla ulaştıkları Yunusemre Belediyesi ekipleri tarafından mahsur kaldıkları yerden kurtarıldılar.
Dün gece olumsuz hava şartları nedeniyle görevi başında olan Yunusemre Belediyesi ekipleri sabaha kadar gelen ihbarlar doğrultusunda çalıştı. Kayapınar Mahallesinde kayarak yoldan çıkan arabada mahsur kalan 6 kişi belediye ekipleri tarafından kurtarıldı. Yunusemre Belediyesi’nin 444 62 09 nolu telefonunu arayan vatandaşlar ekiplerden yardım istedi. Hemen harekete geçen ekipler mahsur kalan aracı bulunduğu yerden çıkararak, 6 kişiyi kurtardı. Yoğun kar yağışı dolayısıyla kapanan Kayapınar yolu da Yunusemre Belediyesi’ne ait araçların yoğun çalışması sonucu ulaşıma açıldı.
YUNUSEMRE BELEDİYESİ 24 SAAT GÖREV BAŞINDA
Kar yağışı nedeniyle seferber olan Yunusemre Belediyesi ekipleri, Yuntdağı mahalleleri başta olmak üzere kar yağışının etkili olduğu Emlakdere, Gürle, Kayapınar, Akgedik ve Uzunburun mahallelerinde kapanan yolları açtı.
Yunusemre Belediyesi yoğun kar yağışı nedeniyle yoğun bir şekilde çalışıyor. Belediye bünyesinde Başkan Mehmet Çerçi ve Başkan Yardımcısı Ramis Şiyak, kurulan Kriz Masasında ekipleri yönlendirirken, belediye başkan yardımcıları Kılıç Kaya ve Hakan Akgöl ise yol açma çalışmalarının yapıldığı Yuntdağı’nda ekiplerin çalışmasını bizzat yönettiler. Yunusemre Belediyesi ekipleri, Yuntdağı mahalleleri başta olmak üzere kar yağışının etkili olduğu Emlakdere, Gürle, Kayapınar, Akgedik ve Uzunburun mahallelerinde kapanan yolları açtı. Yuntdağı’nın yüksek kesimlerinde yolların kapanmaması için seferber olan Yunusemre Belediyesi ekipleri aralıksız çalışıyor. 3 greyder, 5 kepçe ve 5 kamyonla bölgede çalışmalar sürdürülüyor.