Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ve Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte organize edilen 2014-2015 Eğitim ve Öğretim yılı Küçük ve Yıldız Bay-Bayan Karate Grup Şampiyonası Elazığ ilinde yapıldı.
Elazığ ilinde yapılan Küçük- Yıldız Bay - Bayan Karate Grup Okullar Sporları Karate Grup Müsabakaları Şampiyonasına katılan Adıyamanlı sporcular elde ettikleri dereceler ile Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı.
Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, Elazığ’da yapılan şampiyonaya 18 ilden 350 sporcunun, Adıyaman ilinden de 1 idareci 2 antrenör 10 sporcu ile katıldığını belirterek, Bayan Kumite 50’kg da Elif Tepe’nin 2.inci Bayan Kumite 40 kg’da Dilek Çınar’ın ise 3’üncü olduğunu söyledi.
Adıyamanlı 2 Bayan Sporcunun ileri ki bir tarihte Karate Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandığını belirten Bağcı, “Karate sporuna ilgi her geçen gün artıyor. Özellikle gençlerimizin spor olan ilgisi ve elde ettikleri başarılar hepimizi mutlu ediyor. Derece alarak Türkiye şampiyonasına katılacak olan sporcularımızı idareci ve antrenörümüzü kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.