İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz sanıklar  Fadıl Akgündüz ve yeğeni Mehmet Salih Obut ile taraf avukatları katıldı.  Duruşmada 40 müşteki de hazır bulundu.

Mahkeme heyeti, müştekilerin sanık Fadıl Akgündüz'den şikayetçi olması  nedeniyle farklı mahkemelerde açılan 11 dosyanın bu davayla birleştirilmesine  karar verildiğini belirtti.

Duruşmada, Fadıl Akgündüz ve yeğeni Mehmet Salih Obut, önceki  beyanlarını tekrar ettiğini söyledi.

MÜŞTEKİLER ŞİKAYETÇİ OLDU

Müşteki Özlem Sürmeli, Caprice Gold projesinden 2013 ve 2014'te 3  devre mülk sözleşmesi yaptığını, karşılığında 600 bin lira ödediğini, ancak 4-5  ay kira bedeli alabildiğini belirterek, mağdur edildiği için şikayetçi olduğunu  ifade etti.

Caprice Gold projesinden 1 milyon liralık devre mülk aldığını dile  getiren müşteki Mustafa Sürmeli ise 50-60 bin lira kira bedeli aldığını, projenin  tamamlanmaması nedeniyle mağdur olduğunu kaydetti.

Daha önce bilirkişi heyetinin oluşturulamadığını, bu nedenle Gümrük ve  Ticaret Bakanlığı'na müzekkere yazılarak bilirkişi isimlerinin bildirilmesinin  istendiğini belirten mahkeme heyeti, yazılan müzekkere cevabında görevlendirilen  kişilerin belli olması nedeniyle dosyanın bilirkişiye gönderilmesine karar verdi.

Mahkeme heyeti, dosyadaki eksiklerin giderilmesi için duruşmayı  erteledi.

Heyetin kararının ardından mağdurlar, Fadıl Akgündüz ve yeğeni Mehmet  Salih Obut'a beddua etti.

DURUŞMA SONRASI AÇIKLAMA

Davanın mağdurları duruşmanın ardından basın açıklaması yaptı.

Mağdurların her geçen gün arttığına işaret eden Ali Galip Oflazer,  mahkemenin gidişatına göre değişen ve gelişen hiçbir şeyin olmadığını savundu.

Oflazer, Akgündüz'ün bir önceki mahkemede söylediği gibi "Proje büyük  olduğu için memleketin durumları ortada, ekonomik durumlar ortada, görüşmelerimiz  var." dediğini belirterek, "Geçen duruşmada söylediği aynı mazeretleri şimdi de  bu davada söylüyor. Herhangi bir değişiklik yok ve sorgulamadan bir netice  çıkacak diye hiçbir arkadaşımızın ümidi de yok ama biz Türk adaletine  güveniyoruz." ifadelerini kullandı.

Gecikmiş adaletin adalet olmadığını söyleyen mağdur Mehmet Ayhan ise,  kira garantili olarak projeden yer aldıklarını, dini duygularının sömürülmesi  sonucu mağdur olduklarını ifade etti.

Mağdurlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali  Yıldırım'dan yardım talebinde bulundu.

 İDDİANAMEDEN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca  hazırlanan iddianamede, Caprice Gold Bayrampaşa ön ödemeli devre mülk ve Caprice  Gold Maldivler ön ödemeli devre tatil projeleri kapsamında 349 kişiden para  toplandığı ancak sözleşme hükümlerinin yerine getirilmediği belirtiliyor.

Her iki projenin de tamamlanmadığı, müşterilerin mağdur edildiği ve  paralarının geri ödenmediği ifade edilen iddianamede, sanıkların 349 müştekiye  yönelik, ''nitelikli dolandırıcılık'' suçundan 698 yıldan 2 bin 443'er yıla kadar  hapisle cezalandırılması isteniyor.