Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından, 22 Mart Dünya Su Günü nedeniyle suyun önemini anlatan şiir, resim ve kompozisyon yarışması düzenlenecek.
MASKİ Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Su kaynaklarının verimli kullanılması, suyun israf edilmemesi ve böylece dünyada su dengesinin bozulmaması için elimizden gelen her gayreti göstermeliyiz. Hz. Muhammed (SAV)’in ‘Akan su kenarında da olsan, suyu israf etme’ Hadis-i’ su israfının ne kadar önemli olduğunu vurgulamaktadır. Bu kapsamda su israfı konusunda farkındalık oluşturmak, toplumun tüm kesimlerini bilinçlendirmek, suyun önemine dikkat çekmek amacıyla Malatya genelindeki ilkokul, ortaokul ve liseler arasında resim, şiir ve kompozisyon yarışması düzenlenecek. Yarışmaya katılacak öğrenciler, 11 Mart 2015 Çarşamba gününe kadar okul müdürlüklerine başvurmaları gerekiyor. Ayrıca yarışmacılar www.maski.gov.tr adresini ziyaret ederek yarışma şartnamesine ve ayrıntılı bilgiye ulaşabilirler” denildi.
Yarışma sonrasında, birinciye 1 adet laptop, ikinciye 1 adet notebook ve üçüncüye ise 1 adet tablet verileceği belirtildi.