Mersin Oto Galericiler Derneği (MOGDER) Başkanı Bekir Selvi, siyasi partilerin genel merkezlerinden, Haziran ayında yapılacak milletvekili seçiminde Mersin’den aday gösterilecek kişilerin, kentin sorunlarına hakim, her zaman halkın içinde olacak kişilerden seçilmesini istedi.
MOGDER, 7 Haziran’da yapılacak genel seçimde parti genel merkezlerinin Mersin’i iyi analiz ederek aday belirlemelerini istedi. MOGDER Başkanı Bekir Selvi, yazılı bir açıklama yaparak, aday belirleme sürecinde siyasi ile parti genel merkezlerini uyardı. Partilerin aday belirleme sürecinde çeşitli hatalar yaptıklarını belirten Selvi, “Biz Mersin’den seçilerek Meclis’te bizleri temsil edecek olan ’halkın vekilleri’nin, kentin sorunlarına hakim, sadece iktidar ya da muhalefet zihniyetiyle değil, Mersin’in faydasına olan işlerde tek bilek olabilecek kişilerden oluşmasını temenni ediyoruz. Halka vekalet edecek kişilerin halktan kopmadan, sadece seçim dönemlerinde değil, her daim bizlerin içerisinde, sıkıntılarımıza çözüm üretecek kişilerden oluşmasını istiyoruz” dedi.
Siyaseti bir meslek olarak değil, halka hizmet etme aracı olarak gören kişilerin milletvekili olarak belirlenmesi gerektiğinin de altını çizen Selvi, “Koltuk sevdası ile hareket edilmesi bu ülkeye verilebilecek en büyük zarardır. Siyaset bir meslek değil, halka hizmet etme aracı olmalıdır. Olaya böyle bakıldığı zaman aday belirleme sürecinin de ne kadar önemli olduğu bir kez daha ortaya çıkıyor. Bizim derneğimiz siyasi bir dernek değil, tüm üyelerimiz istedikleri partiye oy verebilir. Fakat biz de Mersin’de partilerin belirlediği adaylara bakarak üyelerimiz ile bir istişare toplantısı yapacağız” ifadelerini kullandı.