Çarşamba Belediyesi tarafından eski hal bölgesinde yapılan çarşıya isim bulmak için halk arasında isim yarışması düzenleniyor.

Eski sebze hali ile Yeşilırmak Stadyumu’nun yenileri yapılarak yerlerine taşınmasıyla açılan bu değerli alanlara uygulanan kentsel tasarım çalışmaları tamamlanıyor. Çarşamba Belediyesi, toplamda 43 bin metrekare alana sahip bu bölgeye kapalı otopark, alışveriş, eğlence, sinema ve kafeteryaların olduğu bir çarşı ile birlikte şehir meydanı ve yaşam alanı inşa ediyor.

Çarşamba’ya modern bir kimliğe sahip ‘Açıkhava Çarşısı’ yaptıklarını kaydeden Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, ilçenin ticari ve ekonomik yapısına önemli katkı sağlayacak olan çarşının, 21 bin metrekare alan üzerine inşa edildiğini açıkladı. Hemşehrilerine “Burası Senin Çarşın İsmini Sen Ver” diye seslenen Başkan Dündar, “20 Kasım 2013 Çarşamba günü akşamı mesai bitimine kadar ‘[email protected]’ adresine e-mail yoluyla ya da Belediye Çözüm Merkezi’ne kimlik ve iletişim bilgileri ile bizzat başvurarak önerilen isimler arasından seçilecek bir ismi çarşıya vereceğiz. Daha ilk günden halkımızın bu etkinliğimize olan ilgisi bizleri son derece memnun etti. Ayrıca seçilen isim sahibine de laptop bilgisayar hediyemiz olacak. Hemşehrilerimiz Çarşamba Belediyesi’nin hizmetlerine sahip çıkıyor, destekliyor. 2014 yılı başlarında hizmete açacağımız Çarşı, bölgemizin en büyük Açıkhava Çarşısı olacak. Emeği gecen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Projenin diğer bölümleri 22 bin m2'lik alanda devam ediyor. Çarşamba Belediyesi bu bölgeye ayrıca, 8 blok ve 320 daireden oluşan bir konut alanı yapıyor.