Bu yıl Samsun'da düzenlenecek olan TEKNOFEST için hazırlıklar son buldu. TEKNOFEST'e katılım sağlamak isteyenler, "TEKNOFEST nedir?", "Samsun TEKNOFEST ne zaman?", "Samsun TEKNOFEST nerede yapılacak?", "Samsun TEKNOFEST ulaşım nasıl olacak?" sorularını araştırıyor. İşte TEKNOFEST hakkında merak edilenler...

SAMSUN TEKNOFEST NE ZAMAN?

Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali olan TEKNOFEST bu yıl 30 Ağustos-4 Eylül tarihleri arasında yapılacak.

samsun-teknofest-ile-2-mi-271_2-41

SAMSUN TEKNOFEST NEREDE YAPILACAK?

Samsun TEKNOFEST, Samsun-Çarşamba Uluslararası Havalimanı'nda yapılacak. 

SAMSUN TEKNOFEST ALANINA ULAŞIM NASIL OLACAK?

Samsun Valisi Zülkif Dağlı, Samsun’da yüz binlerce ziyaretçinin katılım sağlayacağı dünyanın en büyük teknoloji festivaline ulaşım rotasını açıklayarak, "atandaşlarımızın tramvay ile gelmelerini öneriyoruz. Tramvayın son istasyonu stadın yanında. Vatandaşlar buraya kadar geldikten sonra ring seferler yani otobüslerimiz hazır olacak. Buradan da vatandaşlar havalimanına taşınacak. Dönüş de aynı şekilde olacak. Özel aracıyla gelecek vatandaşlarımız da 19 Mayıs Stadyumu, Lojistik Merkez ve Çarşamba’da oluşturulacak otoparklarda araçlarını park etmek suretiyle oralarda hazır bekleyecek, otobüslerle havalimanına nakledilecek. Yani TEKNOFEST’in yapılacağı havalimanına özel araçlar ile gelinemeyecek, otobüslerle gelinecek. Doğudan gelecek misafirlerimiz araçlarını Çarşamba’daki otoparklara bırakacak. 10 bin araç kapasiteli otoparkı bu şekilde oluşturduk. Park yerlerimizde zabıtalar, T3 Vakfı görevlileri, polis memurları olacak. Yönlendirme levhalarıyla da ulaşımı kolaylaştırmış olacağız” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Samsun'da tramvay TEKNOFEST süresi boyunca ücretsiz olacak. Tekkeköy İstasyonu'na kadar gidecek olan vatandaşlar buradan da yine ücretsiz olarak TEKNOFEST alanına ulaştırılacak.

SAMSUN TEKNOFEST'TE NELER OLACAK?

Samsun TEKNOFEST'te, Roket’ten Otonom Sistemlere, Yapay Zeka’dan Sualtı Sistemleri’ne kadar 39 farklı teknoloji yarışması gerçekleşecek. Ayrıca Samsun TEKNOFEST bu yıl ilk kez düzenlenen Dikey İniş Roket, Engelsiz Yaşam Teknolojileri, Lise Öğrencileri İklim Değişikliği Araştırma, Hyperloop Geliştirme Yarışmaları da yapılacak.

650x344-teknofest-2-gununde-de-rekor-katilimla-devam-ediyor-1537532226368

TEKNOFEST'İN NEDİR, AMACI NE?

Çocukların ve gençlerin, TEKNOFEST ile milli teknoloji üretme ve geliştirme konusunda ilgilerinin artırılması hedefleniyor. Bu alanlarda çalışan binlerce gencin projesine destek olmak için ön eleme aşamasını geçen takımlara bu yıl da malzeme desteği sağlanacak.

SAMSUN TEKNOFEST'İN ÖDÜLÜ NE?

Samsun TEKNOFEST'te yarışıp dereceye girmeye hak kazanan takımlara ayrıca 6 milyon TL'nin üzerinde ödül verilecek. 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.