Büro Memur-Sen Adıyaman Şube Başkanlığı tarafından maliye çalışanları ile ilgili bir basın açıklaması düzenlendi.
Büro Memur-Sen tarafından Adıyaman Defterdarlığı önünde gerçekleşen basın açıklamasını okuyan Büro Memur-Sen Adıyaman Şub Başkanı Kadir Özşahin, “Bizler Büro Memur-Sen olarak Vergi Haftasını farklı etkinliklerle kutlamak isterdik ancak, ülkemiz gelirlerinin büyük bir bölümünü oluşturan vergileri toplayan, devletin bütçesini yapan, harcamalarını kontrol eden Maliye Bakanlığı çalışanlarının uğradığı hak kayıpları, verilmeyen hakları için bizleri eğlenmek yerine alanlarda eylem yapmak zorunda bırakmıştır. Maliye çalışanlarının en büyük görevi devletin gelirlerinin toplanmasında ve harcanmasındaki kontrolü sağlamaktır. Bu ana görev ülkemiz ekonomisinin can damarıdır. Şayet devletin gelirleri toplanmazsa ya da toplamada aksaklıklar yaşanırsa ülkemizin mali yapısı, sosyal yapısı, kısacası ülkemizi ayakta tutan temel dayanaklar olumsuz yönde etkilenecektir.
Maliye ve Gelir idaresi çalışanları toplam baz da milyonlarca lira değerindeki evraklara büyük bir risk altında imza atarken, kayıt dışı ekonomi ile mücadelede kelle koltukta yollarda, piyasada ve memleketin her karış toprağında canla başla çalışmaktadır. Yapılan görevin her alanında başta para ve menkul, gayrimenkul kıymetler olduğu için çalışanların azami dikkatli ve mevzuata hakim olması gerekmektedir. Yapılacak en ufak bir hatanın düzeltilmesi çok zor olmaktadır. Bazen ise en ufak bir hata nedeniyle personele karşılanması güç olan zimmetler çıkmaktadır ve personel aylar hatta yıllar süren mahkemelerle uğraşmak zorunda kalmaktadır. Büro Memur-Sen olarak bizler kimseden haksız bir uygulama istemiyoruz. Bizler Maliye çalışanlarının alın terinin, emeğinin karşılığını istiyoruz. Maliye çalışanlarına yapılan adaletsizliğin, haksız uygulamaların giderilmesini istiyoruz.
Kıymetli arkadaşlar, emin olun ki, bu istediklerimiz kurum için, devlet için ekstra bir külfet getirmemektedir. Bu taleplerimiz yerine getirildiği takdirde, Maliye çalışanlarının morali düzelecek, çalışma barışı yeniden tahsis edilmiş olacaktır. Bu taleplerimiz uygulandığında Maliye çalışanları ülkemiz ekonomisine daha fazla katkıda bulunacağından kimsenin şüphesi olmasın.
Dün Malatya da elim bir kaza sonucu düşen uçaklarımızda şehit olan 4 pilotumuza da Allah’tan rahmet kederli ailelerine ve milletimize baş sağlığı diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle önümüzdeki süreçte çalışanların sorunlarının çözüldüğü herkesin eşit bir şekilde bütçe imkanlarından yararlandırıldığı, mutlu, müreffeh çalışma ortamlarının sağlandığı günler olmasını diliyorum” dedi.