Muğla’nın Bodrum ilçesinde “Okula Başka Pencereden Bakmak” konulu konferans düzenlendi.
“Okula Başka Pencereden Bakmak” adlı konferans, TED Bodrum Koleji ev sahipliğinde Nurol Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Seminere TED Bodrum Koleji Müdürü Fırat Asyalı, öğretmenler ve çok sayıda veli katıldı.
Kısa süre içinde 6 bine yakın takipçisi olan eğitim danışmanı Ali Koç tarafından verilen konferansta çocukların gelişimleri ve eğitimleri ile ilgili güncel bilgilerin paylaşıldı. Velilere dair bir açıklamada bulunan Koç; ”Bloğumuzda 2014 yılı itibariyle çok sayıda velinin ilgisini çeken yazılarımız oldu. Orada özellikle çocukta yaratıcılık, zeka gelişimi, erken çocuklukta yaptığımız doğru ya da yanlışların onların hayatını nasıl etkilediğiyle ilgili çok sayıda yazı paylaştık. Bugün velilerimiz ile o yazılar çerçevesinde çocukta yaratıcılık, oyun, neden artık çocuklar çok fazla oyun oynamıyor ve öğrenmesini nasıl etkiliyor bu konuda bir söyleşi gerçekleştiriyoruz” dedi.
OKULLAR VE VELİLER KARŞI KARŞIYA GELMİŞ DURUMDA
Eğitim sisteminden söz eden Koç, “Çünkü uzun yıllardır aslında eğitim sistemi aşamadığımız çok sayıda sorun var. Okullar ve veliler artık karşı karşıya gelmiş durumda. Bunu aşabilmenin yolu aslında çocuğun öğrenmesinin önünü açabilmemiz. Mevcut eğitim sistemimizdeki sıkıntılardan mustarip olan endişeli veli grubuna aslında neler yapabileceğini evdeki hayatlarını, bahçedeki, parktaki hayatlarını nasıl organize edebilecekleri ile ilgili destek olmaya çalışıyoruz. Eğitim sistemini yönetenlere de alternatif çözüm önerileri sunmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.