Yozgat’ta miniklere küçük yaşta futbol sevgisini aşılamak ve Türk futboluna genç yetenekleri dahil edebilmek amacıyla açılan futbol kurslarına yoğun ilgi gösteriliyor. Yozgat’ta faaliyet gösteren amatör takımların alt yapılarında 600’e yakın minik sporcu geleceğin futbolcusu olmak için ter döküyor.
Yozgatlı minileri spora kazandırmak ve yetenekli sporcuları belirlemek için futbol kurslarında profesyonel antrenörler eşliğinde minik sporculara futbol eğitimi veriyor. Yozgat Bozok Stadyumu dış sahada gerçekleştirilen antrenmanlarda minik sporcular hocalarının gözüne girebilmek için kıyasıya mücadele ediyor. Zaman zamanda profesyonel ligdeki futbol oynayan kulüplerde gelip futbolda yetenekli öğrencileri takip ederken, sporcuların aileleri de çocuklarını yalnız bırakmıyor.
Bozokspor Teknik Sorumlusu Özkan Bayram, tüm dünyada olduğu gibi hem ülkemizde hem ilimizde de çocukların ve gençlerin futbolu çok sevdiğini söyledi. Futbola çok büyük bir ilginin olduğunu belirten Bayram, “Önemli olan bu ilgiyi eğitimle onların yetenekleri doğrultusunda olumlu bir seyre çevirmek. Biz de Bozokspor olarak bu amaçla hareket ediyoruz. 7 yaşından 16 yaşına kadar yaklaşık 130 sporcumuz var. Bu Yozgatlı çocukları eğiterek ileride hem futbol açısından hem kişilik ahlak açısından memleketine vatanına milletine ailelerine en çok da kendilerine hayırlı bireyler yetiştirmeye çalışıyoruz ”dedi. Yozgat’ta futbolun çok sevilip ilgi gördüğünü vurgulayan Bayram “Amacımız iyi futbolcular yetiştirmektir. Yozgat içinde iyi bir gelişme olur. Zaman ilerledikçe futbola başlama yaşı küçülüyor. Dünyada artık beş yaşında çocuklar futbola başlıyor. Bizde ilimizde bunu yapmaya çalışıyoruz. Şimdi 7 yaşından çocuklarımız futbolun temel prensiplerini öğrenmeye başlıyorlar. Artık 16 yaşında bunları sahalarda sergileyecekler inşallah. Ulaşabildiğimiz kadar Yozgat’ta yetenekli bütün çocuklara ulaşmak. Sayı önemli değil çünkü yeteri kadar antrenörümüz var eğitim imkanımız var sağ olsunlar Yozgat’taki idarecilerimizde bize önemli desteklerde bulunuyorlar. Ulaşabildiğimiz kadar yetenekli çocuklara ulaşmak istiyoruz” diye konuştu.
Yemenoğlu Yozgatspor Kulüp Başkanı Mehmet Kıymazarslan ise gençlerin futbola olan ilgisinden dolayı 10-12- 14- 16 yaş arası alt yapı takımı kurduklarını söyledi.
Yozgat Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Hakan Bektaş, amaçlarının çocuk ve gençleri, kötü alışkanlıklardan uzak tutup her birisinin spor yapmalarını sağlamak olduğunu belirterek, “Yozgat’ta futbola ve diğer spor branşlarına özellikle alt yapı kategorilerinde önemli bir teveccühün olduğunu görüyoruz. Yozgat’ta istediğimiz tablo bu. Çünkü ne varsa gençlerimizde, çocuklarımızda var. Onlarında başarılı olacağından eminim. Yozgat’ın gençlerinin futbola ve spora olan arzusu her geçen gün artıyor ve müthiş bir şekilde de gelecek vadeden gençlerimiz burada mücadele ediyorlar. Bu da bizleri mutlu ediyor” şeklinde konuştu.