ESKİŞEHİR (İHA) – Eskişehir’de Gezi olaylarında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz’ın ağabeyi Gürkan Korkmaz, ‘Tüm Yönleriyle Ali İsmail Korkmaz Davası’ konulu panelde kardeşiyle ilgili anılarını anlattı.
Eskişehir Yunus Emre Kültür Merkezi’nde düzenlenen panele katılan Ali İsmail Korkmaz’ın ağabeyi Gürkan Korkmaz, Ali İsmail Korkmaz’ın ölümünden sonra tüm düzenlerinin altüst olduğunu belirtti. Korkmaz, Ali İsmail’in üniversite döneminde aile içinde yaşananları ise şöyle anlattı:
“Ali İsmail üniversitede okuyordu, üniversiteye gittiği zamanlar ve zamanlar uğurlama, dönüşünde aile ile hep beraber akşam yemekleri olurdu. Şimdi mesela biri üniversiteye uğurlanırken ya da üniversiteden birinin döndüğünü gördüğümüzde içimiz ayrı bir buruk oluyor. Çünkü hep içten içe Ali İsmail hala Eskişehir’de, bir gün dönecek diye düşünüyoruz, hayal ediyoruz ama işte o üniversite öğrencilerinin dönüşü aslında bunun böyle olmadığını, Ali İsmail’in bir daha geri dönmeyeceğini hatırlatırcasına bize daha çok hüzün veriyor.”
"ALİ İSMAİL’DEN SONRA BİZE, BİR GÖREV YÜKLENDİ"
Öte yandan Korkmaz, Ali İsmail’in hayatını kaybettikten sonra bir görev üstlendiklerini dile getirerek, “Sürekli bir koşturma içerisindeyiz. İşte elimizden geldiğince Ali İsmail için yapılan etkinliklere, anmalara katılıyoruz. Bugün Eskişehir’deyiz, gelecek hafta Niğde Üniversitesi’nde ‘Ali İsmail Korkmaz Hatıra Ormanı’ oluyor oraya katılacağız. Yani böyle Ali İsmail’den sonra bize bir misyon, bir görev yüklenmiş oldu.
Vakıf kurduk Ali İsmail adına. O vakfın etkinliklerini, faaliyetlerini yürütmeye çalışıyoruz. Ali İsmail daha küçükken daha 16-17 yaşındayken toplum için gençlik için bir hareket başlatmıştı. Huzur evine ziyaretten engelliler için kapak toplamaya, çocuklara kitap okuma sevgisini aşılamak için köy okullarına kitap, kıyafet götürmeye kadar birçok şey yapmıştı. Biz bu vakıf ile Ali İsmail’i bu yaptıklarıyla yaşatmak ve Ali İsmail gibi düşünen gençleri yanımızda görmek için bu vakfı kurduk. Bu vakfın böyle çalışmalarını yürütüyoruz böyle bir nebze olsun acımızı dindirmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
Korkmaz, ayrıca yaşanan olayın davanın Türkiye’ye duyurulması konusunda Eskişehir halkının katkısının büyük olduğu sözlerine ekleyerek destek veren herkese teşekkür etti.