AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, “Bölgesel teşvik uygulamalarındaki artış ülkemizin önümüzdeki dönemdeki performansını pozitif artıracaktır “dedi.
AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, yaptığı açıklama da, ekonomik göstergelerin, Türk sanayisinin ithalat bağımlılığını azaltacağını, AR-GE içeriği yüksek ve orta-ileri teknoloji ve yüksek katma değerli ürün ihracatını artıracak bir üretim sistemine geçilmesini sağlayacak yatırımlara ivedilikle ihtiyaç olduğunu vurguladı. Erdoğan, şöyle devam etti:
Bir önceki döneme kıyasla sabit yatırım tutarındaki yüzde 181’lik artış ve verilen teşvik belgesi sayısındaki yükselmenin, üretim, istihdam, yatırım ve ihracata dönük yapısal iyileşme adımlarını hızlandıracağını bildiren Erdoğan, "Bunlara ilişkin Ocak-Şubat dönemi verileri ülkemiz ekonomisinin önümüzdeki dönemlerdeki performansı açısından pozitif bir iklim yaratmaktadır" ifadelerini kullandı.
AK Parti Milletvekili Erdoğan, 2015 Yılı Şubat ayında 376 adet yatırım teşvik belgesi düzenlendiğini, söz konusu belgelerde 5,8 milyar TL sabit yatırım tutarı ve 13 bin 556 adet istihdam öngörüldüğünü açıkladı. Erdoğan, “Teşvik belgelerinin 350 adedi yerli, 26 adedi uluslararası sermayeli şirketler için düzenlenirken, sabit yatırımın 1,3 milyar TL’sinin uluslararası sermayeli, 4,4 milyar TL’sinin ise yerli sermayeli şirketler tarafından yapılması öngörülmektedir. 2015 yılı yatırımcıların yatırım kararlarını uygulamaya geçirdiği bir yıl oluğunu, 720 adet yatırım teşvik belgesi bu durumun en önemli göstergelerinden biridir. Bu yatırımlar için düzenlenen teşvik belgelerinde 24 bin kişiye istihdam sağlanması öngörülmüştür. 2015 yılı Ocak-Şubat döneminde düzenlenen yatırım teşvik belgelerinin sektörel dağılımı incelendiğinde, öngörülen 32,7 milyar TL’lik toplam sabit yatırım tutarı içerisinde 24,7 milyar TL’si ile enerji sektörü ilk sırayı almaktadır. Enerji sektörünü 5,4 milyar TL ile hizmetler, 2,6 milyar TL ile imalat ve 38 milyon TL ile madencilik sektörü takip etmektedir“ dedi.