ESKİŞEHİR'de merkez Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Küçük Sanayi Sitesi'nde staj gören 16 yaşındaki Rıdvan Elevli'nin çırağı oldu. Tulum giyip otomobil tamiri yapan Ataç, "Vali, belediye başkanları, 23 Nisan'da koltuklarını çocuklara bırakır. Bugün koltuğumu bırakmak yerine sanayide çalışan 16 yaşındaki Rıdvan'ın çırağı oldum, o da benim ustam oldu" dedi.
Tepebaşı Belediye Başkanı CHP'li Ahmet Ataç, Emek Mahallesi'ndeki Küçük Sanayi Sitesi'nde bulunan Murat Çetin'e ait 'Es Çetin Otomotiv Özel Servisi'ni ziyaret etti. Başkan Ataç burada staj gören Baksan Çıkarlık Eğitim Merkezi Motor Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi Rıdvan Elevli'nin 23 Nisan bayramını kutladı. Daha sonra tulum giyen Ahmet Ataç, Rıdvan Elevli ile birlikte otomobil tamir etti. Belediye Başkanı Ahmet Ataç, 23 Nisan'da valilerin ve belediye başkanlarının koltuklarını kısa süreli olarak çocuklara bıraktıklarını belirtti. Kendisinin farklı olarak çocuklara koltuğunu bırakmak yerine sanayide eğitim gören öğrencilerden Rıdvan Elevli'nin yanına gidip ondan çıraklığı devraldığını söyleyen Ataç şöyle konuştu:
"Sanayi sitesinde çalışan çocuklarımız var. Bunlar meslek lisesi ve çıraklık eğitim merkezinde okuyan çocuklarımız. Resmi olarak burada çalışıyorlar. Burada çocuğu istismar konusu yok. Rıdvan kardeşimiz okuluna devam ediyor, hem de okulun öngördüğü işyerinde çalışıyor. Bugün ben Rıdvan ile birlikte olmayı istedim. Bir anlamda makamımızı farklı noktada değiştik. İstismar edilmeyen çocuklarımızın bu şekilde çalışmaları bizleri de yüreklendiriyor.23 Nisan'da vali, belediye başkanları koltuklarını çocuklara bırakır. Bugün koltuğumu bırakmak yerine sanayide çalışan 16 yaşındaki Rıdvan'ın çırağı oldum. O da benim ustam oldu, birlikte otomobili tamir ettik."
Rıdvan Elevli de başkan Ataç'ın kendisini ziyaret edip birlikte otomobili tamir etmelerinden dolayı mutlu olduğunu anlatırken, "Başkanımızın benim yerime geçmiş olması da beni duygulandırdı" dedi.

FOTOĞRAFLI