Konut fiyatlarının artmasıyla birlikte, birçok kişi müstakil evlere yönelmeye başladı. Devlet de bu duruma destek olmak amacıyla belirli şartları taşıyanlara 300.000 TL gibi önemli bir destek sunuyor.

Ancak, bu desteğe ulaşabilmek için birtakım kriterleri karşılamak gerekiyor. İşte, bu destek programının şartları ve detayları...

Günümüzde ev sahibi olmak, hatta güzel bir kiralık dairede yaşamak bile hayal olurken, birçok kişi prefabrik evlere yönelmiş durumda. Hem uygun fiyatlı olmaları hem de kolaylıkla inşa edilebilmeleri sebebiyle prefabrik evler, son dönemlerde oldukça popüler hale geldi.

Prefabrik evler, bütçeye uygun bir konut seçeneği olmasının yanı sıra tercih edilmeden önce dikkat edilmesi gereken bazı önemli hususları da barındırıyor.

Öncelikle, evin konumlandırılacağı arsanın kişinin üzerine olması, prefabrik evin maliyetini önemli ölçüde düşürebiliyor. Bu nedenle, son zamanlarda Milli Emlak tarafından sunulan uygun fiyatlı arsalar, prefabrik ev yapmak isteyenler tarafından yoğun ilgi görüyor.

DEVLET DESTEK SAĞLIYOR

Prefabrik ev inşa etmek isteyen ve belirli şartları sağlayanlara devlet tarafından önemli destekler sunuluyor. Ancak, bu desteklerden faydalanabilmek için belirli şartları karşılamak gerekiyor. Başvuru yapacak kişilerin öncelikle ihtiyaç sahibi olmaları gerekiyor.

Bunun yanı sıra, aranan diğer şartlar ise şunlar:

Kendi arsasına sahip olmak

Hane içindeki bireylerin kişi başı gelirinin asgari ücretin 1/3'ünden az olması

Engellilik, yaşlılık, boşanma veya dul kalma gibi durumlardan en az birine sahip olmak

Canlı yayında rakam verdi! Asgari ücrete ara zam sinyali Canlı yayında rakam verdi! Asgari ücrete ara zam sinyali

Bu şartları sağlayanlar, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan 300.000 TL'lik prefabrik ev yardımından faydalanabiliyorlar.

Devletin sunduğu bu destek, dar gelirli ve ihtiyaç sahibi vatandaşların ev sahibi olma hayallerini gerçekleştirmelerine büyük katkı sağlıyor.

Örneğin, 70 metrekarelik tek katlı bir 2+1 evin fiyatı 389.900 TL olarak belirlenmişse, devletten 300.000 TL destek alan bir kişi bu evi yalnızca 129.000 TL'ye sahip olabilir. Yani, bu destekten faydalananlar sadece 129.000 TL'ye müstakil bir ev sahibi olabiliyor.

kamu son haber 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.