ABD'de faizin bir süre daha yüksek seviyede kalmasının petrol talebini azaltacağı beklentisi, ABD dolarının diğer para birimleri karşısında değer kazanması, Kızıldeniz'de devam eden çatışmaların küresel petrol arzını olumsuz etkileyeceği endişesi ve ABD stoklarındaki artışa ilişkin işaretlerin OPEC+'nın arz kesintilerini uzatacağı beklentileri ile geçtiğimiz hafta petrol fiyatlarında yaşanan düşüşler bu hafta da devam etti.

Sosyal medyadan hakarete yeni ceza Sosyal medyadan hakarete yeni ceza

Söz konusu düşüşler araç sahiplerinde indirim beklentisi oluşturdu Beklenen indirim geldi. Motorine gelen indirim ile pompa fiyatları güncellendi.

Öte yandan akaryakıt fiyatları üzerinde etkin olan petrolde, OPEC+ liderlerinin OPEC+'nın bu ayın başlarında arz kesintilerini bir sonraki çeyreğe uzatıp uzatmama kararı ile piyasa göstergelerinin güçlenme işaretleri göstermeye devam etmesiyle haftalık kazanç yolunda ilerliyor. Benzin fiyatı için yeni indirim, zam yok.

Motorin fiyatları (mazot fiyatı) için 1,34 indirim geldi.  

Öte yandan LPG otogazın litre fiyatında 04 Mart 2024 Pazartesi gününden itibaren 83 kuruş tutarında bir artış bekleniyor. 

Akaryakıt ürünlerinden LPG otogazın litre fiyatına, 04 Mart 2024 Pazartesi gününden itibaren 83 kuruş tutarında bir zam gelmesi bekleniyor. 

Fiyat artışı bu şekilde gerçekleşirse, LPG otogazın litresi, 04 Mart Pazartesi gününden itibaren İstanbul Avrupa Yakası’nda 21,78 liraya; İstanbul Anadolu Yakası’nda 21,27 liraya; Ankara’da 21,68 liraya ve İzmir’de ise 21,35 liraya satılmaya başlayacak.

Önümüzdeki günler için benzin ve motorin fiyatlarında herhangi bir değişiklik beklentisi olmadığı bildirildi.

KAYNAK: ENERJİ GÜNLÜĞÜ

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.