Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından ortak basın toplantısı düzenledi. 

SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA'NIN AÇIKLAMALARINDAN SATIR BAŞLARI:

BU MÜCADELEDE DEVLETİMİZ GÜÇLÜDÜR, SONUÇ ALACAĞIZ

Bilim, bugün için büyük vaatlerde bulunamıyor. Bu insan sağlığının yeni ve sırrı tam olarak çözülememiş düşmanı. Koronavirüse karşı verdiğimiz mücadelenin başarısı tek tek bireylere bağlıdır. Devlet bu mücadeleyi organize eden güçtür. Bu mücadelede devletimiz güçlüdür, sonuç alacağız. Orta yaşlardaki vaka sayısı az değil. Virüs genç, yaşlı, orta yaşlı ayrımı yapmıyor.

Son dakika! Resmi açıklama yapıldı. Okullara verilen ara 30 Nisan'a kadar uzatıldı | Video

OKULA VERİLEN ARA UZATILACAK

Çocuklarımızın eğitimi devam ediyor. Eğitim bir süre TV ve internetten veriliyor. Uygulamayı lütfen tatil olarak görmeyin. Çocukların da konuyu böyle anlamalarını önleyin. Derslerinden geri kalmasın. Verilen ara uzatılacak.

BİRİ 60 DİĞERİ 65 YAŞINDA İKİ VAKAMIZ TABURCU OLDU

Orta yaşlardaki vaka sayısı az değil. Virüs genç, yaşlı, orta yaşlı ayrımı yapmıyor. Başlardaki kendimizi koruma refleksi bizi her şeye rağmen avantajlı kılıyor. Erken dönemde ilk iki vakamız bugün taburcu oldu. Biri 60 diğeri 65 yaşında iki vakamız yoğun bakımdaki tedavilerinin ardından taburcu oldu.

YENİ CORONA VİRÜS VAKALARINI DİJİTAL ORTAMDA PAYLAŞACAĞIZ

Hem test sayısını, hem vaka sayısını hem kaybettiğimiz hasta sayısını, hem de iyileşen hasta sayısını dijital ortamda paylaşacağız.

İYİLEŞEN HASTA SAYISI 26

Özellikle kontrollü yaşam nasıl olabilir, minimal temas nasıl sağlanabilir, bu anlamda da bir çalışma yapılıyor olacak. Çin'den gelen ilaçlar kullanılıyor. 136 hastaya tedavi başlandı

Sağlık Bakanlığı Türkiye Geneli Koronavirüs Tablosu'na göre vaka sayısı 1872, yoğun bakım hasta sayısı 136, entübe hasta sayısı 102, iyileşen kişi 26.

HİÇBİR TEST ÜCRET KARŞILIĞI ASLA YAPILSIN İSTEMİYORUZ

83 milyonun test yaptırması gerekmiyor, dünyada herkesin test yaptırması diye bir uygulama yok Herkes, bu virüsü taşıyor olduğunu, bunu birilerine bulaştırabileceğini düşünerek davranmalı. Hiçbir test ücret karşılığı asla yapılsın istemiyoruz. İzin verdiğimiz merkezlerde üniversiteler dahil ollmak üzere kiti bizden olmak üzere asla vatandaşımızdan ücret almamak üzere bir gayret ve çaba içindeyiz.

Bu dönemi istismar etmek isteyen korsan çalışmak isteyen bir takım laboratuvarlar olursa bize bildirin gereği yapılır.