Alper Aydemir'den Samsun Büyükşehir'e Tenis Kulübü Tepkisi Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili Alper Aydemir'den Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'e Tenis Kulübü tepkisi geldi

Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili Alper Aydemir, Tenis Kulübüne tahliye tebligatı gönderilmesi ile ilgili açıklamasında, "Cumhurbaşkanımızın gönül belediyeciliği vurgusunda belirttiği halka dokunmak noktasındaki hassasiyeti yanlış anlaşılmış olmalıdır ki halkımızın dokunulmayan sinir ucu kalmamıştır" dedi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin Millet Bahçesi kararı nedeniyle Samsunspor Nuri Asan Tesisleri tartışma konusu olmuştu. Yaşanan tepkiler sonrası Nuri Asan Tesislerinden sonra şimdi de Tenis Kulübü'ne tahliye tebligatı gönderildi.

PROSEDÜR MÜ HESAPLAŞMA MI İYİ Parti Grup Başkanvekili Aydemir ise Tenis Kulübüne gönderilen tahliye tebligatı ile ilgili yaptığı açıklamasında, şunları dile getirdi.

"Millet Bahçesi tartışmaları Samsunumuzun gündeminde oldukça yer edindi. Samsunspor Nuri Asan Tesisleri'nin tartışıldığı günlerde konuyla ilgili yaptığımız açıklamalarda herkesten farklı olarak Tenis Kulübü'ne de değinmiştik. Üzerinden çok geçmeden Tenis Kulübü konusundaki endişelerimiz, Tenis Kulübü'nün tahliye kararının ardından kamuoyunun gündemine oturdu. Biz, milletimizin kaynaklarının tasarruf ölçütleriyle değerlendirilmesini savunmaktayız. Yeni maliyetler oluşturmak yerine sahip olduklarımızı daha az maliyetlerle geliştirmeyi ve iyileştirmeyi doğru buluyoruz. Samsun Büyükşehir Belediyemizin karşı karşıya bırakılmadığı sosyal topluluk kalmış mıdır? Tenis Kulübü'nün kaldırılıp yerine daha faydalı ve kullanılabilir ne yapılacağı sunulmadan, acil tahliye kararı alınmasının nedeni nedir? Cumhurbaşkanımızın gönül belediyeciliği vurgusunda belirttiği halka dokunmak noktasındaki hassasiyeti yanlış anlaşılmış olmalıdır ki halkımızın dokunulmayan sinir ucu kalmamıştır. Avrupa standartlarında bir tesisi kaldırıp yerine piknik alanı yapmak yerine bu tesisin korunup, geliştirilerek Millet Bahçesi projesine dahil edilmesi neden düşünülmemiştir? Alınan bu kararın bir prosedür mü yoksa bir hesaplaşma mı olduğunu çok merak ediyoruz." dedi.