AK Parti Samsun İl Başkanı Av. Ersan Aksu,  darbecilere karşı en son 2016 yılında 15 Temmuz'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararlı duruşuyla oyunların bozulduğunu belirterek," Her türlü vesayete karşı var olan mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz" dedi. 

İHANET HAFIZALARDA 

AK Parti Samsun İl Başkanı Av. Ersan Aksu, '27 Mayıs 1960 Darbesi'nin yıl dönümü dolayısıyla bir basın açıklaması yaptı. 27 Mayıs Darbesi'nin mili irade ile arasına perde çekenlerin demokrasiye vicdanlara hukuka ve insanlığa yönelik ihaneti olarak hafızalara kazındığını belirtti.  Türkiye'nin birçok kez darbe ve darbe girişimlerine maruz kaldığını ve bu darbelerin milletin bünyesindeki demokrasi, ekonomi, insan hakları, sivil ve sosyal hayat unsurlarına zarar verdiğini dile getiren Başkan Aksu,  Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nde, hukukun askıya alındığı, toplumsal ve siyasal düzene ilk darbenin 27 Mayıs 1960'ta, Başbakan Adnan Menderes ile yol arkadaşlarının tutuklanması ve idam edilmesiyle gerçekleştirildiğini söyledi.

MÜCADELEYE DEVAM

"İdam edilenler yalnızca başbakan, bakan ve  milletin vekilleri değil, bilakis demokrasi ve milli iradeye olan inançlarıyla Türk milleti olmuştur" diyen Başkan Aksu, " Üzerinden yıllar geçse de vesayetçi odaklar varlıklarını devam ettirerek, en son 15 Temmuz'da da benzer bir senaryoyu ortaya koymuşlardır.  Milletimiz darbeler ve darbeciler karşısında liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın  kararlı duruşuyla bu kez millet iradesi üzerinde tahakküm kurmak isteyenlerin oyunlarını bozmuştur. Millete ve hizmete sevdalı kadrolar ile Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye, 15 Temmuz'da demokrasi düşmanlarına en güzel dersi vermiştir. 27 Mayısların, 12 Eylüllerin, 28 şubatların ve 15 Temmuzların Anadolu veraseti karşısında zavallı kalacağını bu ülkede darbeler döneminin artık kapandığını her türlü vesayete karşı var olan mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğimizi belirtiyor, demokratik ve müreffeh bir ülkede yaşayabilmemiz için serden geçen Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan başta olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Demokrasimize ve irademize düşman olan şer odaklarını ise hiçbir zaman unutmayacağız" ifadelerini kullandı.

Dilber BAHADIR

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.