Adana'da AK Parti Çukurova ilçe binasına silahlı saldırı düzenlendi. Huzurevleri Mahallesi Turgut Özal Bulvarı'ndaki partinin ilçe başkanlığı binası önüne elinde pompalı tüfekle bir şüpheli geldi.

ŞÜPHELİ YAKALANDI

Parti tabelası ve bayrakların asılı olduğu tedbiren boşaltılan binaya elindeki tüfekle ateş eden şüpheli, polis ekiplerince yakalandı. Şüpheli Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Soruşturma sürüyor.

"SUÇLUNUN BULUNACAĞINA İNANIYORUZ"

Kandemir, "Çukurova ilçe binamıza yapılan silahlı saldırıyı kınıyoruz. Suçlunun en kısa sürede bulunacağına inanıyoruz. Tüm teşkilatımıza geçmiş olsun." ifadelerini kullandı.

"12 EL ATEŞ EDİLDİ"

AK Parti Adana İl Başkanı Mehmet Ay, "Bu saldırıyı lanetliyoruz. 1 kişinin gözaltına alındığı bilgisini aldık. Şiddetin her türlüsüne karşıyız. Tüm teşkilatımıza, partimize geçmiş olsun" dedi.

"BU DÖNEMDE BU TÜR PROVOKASYONLAR OLABİLİR"

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, provokasyona karşı dikkatli olunması gerektiğini söyledi. Kurtulmuş, şu şekilde konuştu: "Henüz netleşmiş bir detay yok. Şu anda saldırıyı gerçekleştiren şahıs gözaltında. Kısa sürede olayın detayları ortaya çıkacaktır. Hepimizin bu olayı kınaması lazım. Seçimin yaklaştığı, adayların yarış içerisinde olduğu bu dönemde bu tür provokasyonlar olabilir. Bunlara karşı milletimizin duyarlı olması gerekiyor.

"SALDIRI TÜRK DEMOKRASİSİNE YAPILMIŞTIR"

Saldırıyı çok açık şekilde ve şiddetle kınıyoruz. Yapılan saldırı AK Parti kimliğine değil Türkiye demokrasisine yapılmıştır. İnşallah ümit ederiz ki bir kişinin gözü dönmüşlüğüne maruz kalmışızdır. Devam eden bir emniyet soruşturması var, ortaya çıktıkça emniyet bilgileri paylaşacaktır. Siyasetçiler olarak provokasyonlara karşı dikkatli olmamız gerekiyor." dedi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA GELDİ

Adana Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: "AK Parti Çukurova ilçe binası olarak kullanılan ancak deprem nedeniyle tedbiren boşaltılan binaya 1999 doğumlu E.A. isimli şahıs tarafından pompalı tüfekle saldırı gerçekleştirilmiş, saldırgan binaya 14 el ateş etmiş, atılan mermiler parti binası duvarına ve parti tabelasına isabet etmiştir. Fail, emniyet güçlerimiz tarafından gözaltına alınmış olup ilk ifadesinde, AK Parti binasını bilerek hedef aldığını ve bilerek ateş ettiğini söylemiştir. Olayla ilgili soruşturma devam etmektedir."

Son Dakika: AK Parti Çukurova ilçe binasına silahlı saldırı

"RESMEN TAHKİKAT BAŞLATILDI"

Sosyal medyadan hesabından saldırıyı kınayan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından saldırı ile ilgili resen tahkikat başlatılmıştır. Saldırıyı gerçekleştiren şahıs gözaltına alınmış olup soruşturma titizlikle yürütülmektedir." ifadesini kullandı.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.