Kahramanmaraş'taki depremde Ebrar Sitesi'nde enkaz altında kalan, ailesinin mezarını kazarak çaresizce beklediği 29 yaşındaki Neslihan Kılınç, felaketin 258'inci saatinde kurtarılmıştı. Neslihan'ı yıkıntıda fark eden iş makinesi operatörü Adnan Eşin, "Enkaz altında yatak odası bölümündeki yatağı çeker çekmez bir el fark ettim. Bir kişinin elini kaldırdığını fark ettim. Hemen arkadaşlarla gittik, baktık yaşıyor. 'Yaşıyor.' dedik, Allah'ın bir mucizesi, bir hikmeti" diye konuştu.Kahramanmaraş'taki depremde Ebrar Sitesi'ndeki evlerinde eşi ve iki kızıyla enkaz altında kalan 29 yaşındaki Neslihan Kılınç, arama kurtarma çalışması yapan ekiplerce dün felaketin 258'inci saatinde çıkarılmıştı. arama çalışması sırasında enkazdaki Neslihan Kılınç'ın elini fark eden Siirtli iş makinesi operatörü Adnan Eşin, depremin 258'inci saatindeki kurtarma çalışmasında yaşananları anlattı.

"YATAĞI ÇEKER ÇEKMEZ BİR EL FARK ETTİM"

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavisi devam eden Kılınç, gazetecilere, Siirt'ten 5 iş makinesi ve ekibiyle gönüllü geldiklerini söyledi. Depremin başından beri 3 kişiyi enkazdan çıkardıklarını anlatan Adnan Eşin, şöyle konuştu: "Hiçbir şekilde enkaz kaldırma yapmıyoruz. Alanda çok dikkatli çalışma yürütüyoruz. Enkaz altında yatak odası bölümündeki yatağı çeker çekmez bir el fark ettim.

"ELİNİ KALDIRDI, BAKTIK YAŞIYOR"

Bir kişinin elini kaldırdığını fark ettim. Hemen arkadaşlarla gittik, baktık yaşıyor. 'Yaşıyor.' dedik, Allah'ın bir mucizesi, bir hikmetidir. Allah onu ailesine bağışlasın. Bizim için daha fazla ümitle çalışmayı nasip ettirdi. Hiçbir şekilde sıkışma, sorun, sıkıntı yoktu. Direkt sedyenin üzerine koydular. Olduğu yerden çektim, yatağın üzerindeydi, sadece yüzünde toz vardı." Eşin, Neslihan Kılınç'a hemen AFAD, UMKE ve sağlık çalışanlarının müdahale ettiğini sözlerine ekledi.

MEZARINI KAZMIŞ BEKLİYORLARDI

Dün gazetecilere açıklamalarda bulunan Neslihan Kılınç'ın eniştesi Muhammed Ali Kılınç, "Depremde burada değildim yurtdışındaydım. 3'üncü günü geldim. 10'uncu gün bitmek üzere herhangi bir sonuç alamadık. Umut ışığı yok. Kardeşim Serdar Kılınç uzman çavuştu. Suriye'de görevliydi. Çocuklar hasta olduğu için izne geleli 10 gün olmuştu." demişti. Eniştesi Neslihan Kılıç'ın mezarının kazılıp beklediklerini belirttikten sonra bugün yaşanan inanılmaz kurtuluş umutları yeniden yeşertti.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.