Fayton denince akla ilk olarak İstanbul Adalar geliyor. Ancak burada atların yıllardır gördüğü eziyet, insanların faytona tepkili olmasına yol açıyor. Bu nedenle Adalar’da yasaklanan atlı faytonların yerine, doğaya ve hayvanlara zarar vermeyen elektrikli faytonların gelmesi planlanıyor. 
İlk üretim amacı ulaşım olan, motorlu araçların çıkmasıyla keyfi olarak kullanılmaya devam eden fayton, artık gelişen teknolojiye ayak uydurdu.

KARADENİZ'DE BİR İLK
 Bir firma tarafından Denizli’de üretilen ve büyük bir kısmı yerli olan elektrikli fayton, Karadeniz’de ilk olarak Ordu’da görücüye çıktı. Ordu'nun cazibeli turistik mekanları arasında yer alan Boztepe’de insanlara hizmet veren elektrikli fayton, hem çok beğeniliyor, hem de yoğun ilgiyle karşılanıyor. Boztepe'deki otellerde kalanların yanı sıra buraya gezmek için gelen Arap turistlerin de ilgisini çeken fayton, yaklaşık 4 saat prize takılı kaldıktan sonra tam olarak şarj olan fayton, bu dolumla 100 kilometreye yakın yol gidebiliyor. Dış görünümüm olarak geleneksel çizgilerini koruyan elektrikli faytonun tek farkı ise bir otomobildeki gibi gerekli teçhizata sahip olması. 

TURİSTLER ÇOK SEVDİ
Elektrikli faytonun sahibi 37 yaşındaki Levent Tatar, Karadeniz insanının yeni keşif ve fikirleri sevdiğini belirterek, bir fuarda gördüğü faytonu Karadeniz'e getirmek istediğini söyledi. Doğa ve hayvan dostu elektrikli faytonu Karadeniz'e kazandırdıklarını aktaran Tatar, “Şu anda Ordu Boztepe’de faaliyet halindeyiz. İnsanların tepkisi çok iyi” dedi. 
Elektrikli faytonun piyasaya çıkış amacının atların gördüğü işkencenin önüne geçmek olduğuna dikkat çeken Tatar, elektrikli faytonla birlikte bu sorunun tamamen çözülmeyi hedeflendiğini kaydetti.