Bağımsız organizatörler tarafından dünyanın dört bir yanında düzenlenen “TED Talks” formatındaki konuşma etkinliği olan TEDxYouth’ta farklı alanlarda fark oluşturan konuşmacılar ilham veren ve hayat değiştiren fikirlerini TED Ankara Koleji Vakfı Özel Lisesi’nde anlattı.

Bağımsız organizatörler tarafından dünyanın dört bir yanında düzenlenen “TED Talks” formatındaki konuşma etkinliği olan TEDxYouth, farklı alanlardan fark oluşturan isimlerle, ilham veren konuşmalar ve hayat değiştiren fikirlerle TED Ankara Koleji Vakfı Özel Lisesi’nde gerçekleştirildi. Etkinliğin konuşmacıları çene cerrahisi konusundaki yenilikleri ile tanınan Prof. Dr. Bahadır Giray, ODTÜ Girişimciler Araştırma Merkezi Direktörü Doç. Dr. Adil Oran, Cimri.com’un kurucusu Serkan Koç, Junior Robotics kurucusu, IoT ve Endüstri 4.0 profesyonel öğretici ve uygulayıcısı Burhan Şengün, “Büyük Veri” analitiği konusunda yaptığı araştırmalar ve verdiği eğitimlerle tanıtan MEF Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi, Büyük Veri Analitiği Yüksek Lisans Programı Direktörü Prof. Dr. Özgür Özlük, AloTech Bulut Çağrı Merkezi Kurucusu Cenk Soyak, BinnazAbla & Faladdin sitelerinin kurucusu, girişimci, manken, yazar Sertaç Taşdelen, Nöropazarlama Stratejisti ve Kurucusu, Neuro-mar Neurons Inc. Türkiye Partneri Seda Genç, “Yeni Dünya, Yeni Düşünce” teması kapsamında yaptıkları konuşmalarla geleceğin dünyasında çığır açacak iş fikirleri konusunda gençlerin ufkunu açan bilgiler verdi.

Kişisel gelişim konusunda konuşan yazar, eğitmen ve kişisel gelişim uzmanı Hakan Mengüç, hikaye anlatıcılığı ve ney dinletisi ile etkinliğe farklı bir soluk katarken, yaşam koçu Neşe Akar da kişiyi iç dünyasına yönelten bir egzersiz yaptırdı. Duayen tiyatrocu ve yazar Müjdat Gezen ise sanatla ilgili düşüncelerini anlattığı görüntülü mesaj ile öğrencilere seslendi.

TED Ankara Koleji Vakfı Özel Lisesi Girişimcilik Kulübü’nün katkıları ile düzenlenen TEDxYouth, lise öğrencileri tarafından değişimli gruplar halinde gün boyunca ilgiyle izlendi.