MHP Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak, "Samsun özelinde stokçular, fırsatçılar ve küresel çaptaki Ukrayna-Rusya arasındaki gerginliğe yönelik sorulara verdiğim uzun cevaplar kısaltılmasının ardından yaptığı açıklamanın bazı basın yayın organları tarafından çarpılarak verildiğini bunun da yanlış anlamalara neden olduğunu öne sürdü.

'BAZI DÜZENLEMELER ZORUNLU OLARAK YAPILDI'

"Samsun’da fırsatçılara, stokçulara, karaborsacılara yönelik denetimler ve gerektiğinde verilen cezalar, halkın canını yakmaya yönelik para hırsı ile yapılan zamlar, halkımızın canını yakmaya yönelik bir harekettir" diyen Karapıçak, "Savaş ortamının tüm Avrupa ülkeleri olduğu gibi ülkemizi de buğday ve yağ tedariğindeki kopmalar ve gecikmeler tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de serbest piyasa ekonomisindeki arz-talep dengesindeki bozulmalar nedeniyle fiyat artışlarına neden olmuştur. Bu durumu fırsat bilip elindeki malları piyasaya vermeyerek piyasayı daraltma ve buna bağlı aşırı zamlarla halkın canını yakmaya yönelik hamleler, devletin ilgili kurumları tarafından yakından takip edilmektedir. Buna karşın bir de tüm dünyada fiyatı küresel çapta belirlenen petrol ve türevi ürünler vardır. Öncesinde Kovid-19 sürecinde ve devamında Ukrayna-Rusya savaşına, işgaline bağlı olarak ulusal piyasalarda yükselen küresel ürünlerin fiyatına bağlı olarak iç piyasalarda birçok ürüne sübvanse uygulansa da bazı fiyat düzenlemeleri zorunlu olarak yapılmaktadır. Dolara bağlı olarak yapılan bu fiyat düzenlemeleri, zamlar üzeri bir fiyatta değildir" dedi.

WhatsApp Image 2022-04-06 at 16.01.14.jpeg

'SADAKAT YEMİNİ ETTİK'

"Tüm bu durumlar üst üste geldiğinde her konu, ürün, zam ve fiyat düzenlemesi kendi içerisinde ayrı ayrı değerlendirilmesi gereken hususlardır" ifadelerini kullanan Karapıçak açıklamasını şöyle noktaladı:

"Bu hususları uzun uzun açıkladığım beyanatımda ilgili gazeteci ve buna bağlı yayın kuruluşunun haberi parça parça veya gün gün vermesi ve açıklamanın bir bölümünden yapılan kısaltmalar yanlış anlaşılmalara neden olabilmektedir. Bu durumlar içinden geçtiğimiz böylesi bir süreçte yanlış anlaşılmalara neden olabilecek durumlar oluşturabilmektedir.

Tüm bu açıklamalar ışında Ülkücü olurken bir yemin ettik; Lidere sadakat. 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi Yüce Türk Milletinin sinesinde kurduğu bir ittifakın, Cumhur İttifakının mimarı Devlet Bahçeli’nin ittifakta çizdiği keskin sınırlar bizler için olmazsa olmazdır."

 SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN