TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı, AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu coşkuyla bağrına basan Adanalıların, tüm Türkiye’ye "7 Haziran günü seçimin galibi bellidir" mesajını verdiğini söyledi.
AK Parti Milletvekilleri Necdet Ünüvar, Mehmet Şükrü Erdinç ve İl Başkanı Fikret Yeni, mitingle ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Ünüvar, İstasyon Meydanı’nda olağanüstü bir kalabalıkla gerçekleşen mitingin, başta Başbakan Ahmet Davutoğlu olmak üzere tüm partilileri memnun ettiğini belirtti. Adanalılar’ın, başbakanlarını coşkuyla bağrına bastığını ifade eden Ünüvar, "Başbakanımız son derece mutlu olduğunu miting alanında da ifade etti. Gerçekten bizim için çok güzel bir gündü. Teşkilatımız, Miting Tertip Komitesi üyelerimiz, bütün ilçe başkanlarımız bence mitingi alınlarının akıyla, başarıyla tamamladılar. Onları kutluyorum" dedi.
Adana mitingiyle "7 Haziran günü seçimin galibi bellidir" mesajının verildiğini kaydeden Ünüvar, şöyle devam etti:
"AK Parti bu şehrin tartışmasız favorisidir. Meydanı dolduran kalabalık, hiçbir tartışmaya mahal bırakmaksızın bunu ifade etti. Sadece meydanla kalsa iyi, Sular ve Atatürk Caddesi de doluydu. Kaldı ki Şanlıurfa mitingi de biraz gecikti, yaklaşık 2 saatlik bir gecikmeyle başladı, ama buna rağmen vatandaşlarımız alanları müthiş bir şekilde doldurdu. Adanalı hemşehrilerimize, Başbakanımızı bu şekilde ağırladıkları ve mutlu bir şekilde uğurladıkları için çok teşekkür ediyorum."
Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç de, miting sonunda herkesin üzerinde tatlı bir yorgunluk oluştuğunu dile getirerek, "Bir haftadır yoğun bir çalışma yürüttük. Adanalı hemşehrilerimiz Başbakanımızı ağırlama noktasında bizleri mahcup etmedi. Başbakanımız mitingden memnun ayrılmakla birlikte, miting konuşmasını başka yerlerde yaptığı miting konuşmalarından daha uzun tuttu. Adana’daki coşkuyu, Adana’daki heyecanı görünce 1.5 saate yakın bir miting konuşması yaptı. Adanalı misafirperverliğini, yiğitliğini, mertliğini bu meydanda göstermiş oldu" diye konuştu.
İl Başkanı Fikret Yeni ise, Adana’nın tarihi günlerinden birini yaşadığını vurgulayarak, şunları söyledi:
"Mitingimiz, Adanamıza yakışır bir olgunlukta, Adanamıza yakışır bir coşkuda geçti. Çok kalabalık, Sayın Başbakanımıza teşekkür edercesine muhteşem bir miting oldu. Ben buradan tüm Adanalı hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Meydanda yer bulabilen meydana, yer bulamayan meydanın dışında sokaklara taşmak suretiyle hem coşkularını ortaya koydular hem de Sayın Başbakanımıza iyi bir ev sahipliği yaptılar. Sayın Başbakanımız da çok memnun ayrıldı. Adanalı, AK Parti tercihini bu mitingle de ortaya koydu."