Bartın İl Müftüsü Mahmut Gündüz Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri ile ilgili bilgilendirmede bulundu.
Bartın İl Müftüsü Mahmut Gündüz, Kutlu Doğum Haftası’nın bu yılki etkinliklerinde Hz. Muhammed’in hayatını insanlara öğretmek için çalışacaklarını söyledi.
Hafta kapsamında düzenlenecek olan faaliyetlerle ilgili gazetecilere bilgiler veren Gündüz şöyle konuştu: "Kutlu Doğum Haftası’nın bu seneki konusu Hz. Peygamber ve onun güzel ahlakıyla beraber yaşama şeklinde belirlenmiş. Gerçekten buna çok ihtiyacımız var. İnsanın birlik ve beraberlik içinde yaşaması konusunda Peygamberimizi anlamamız ihtiyacımız var. Hele Müslüman memleketlerde dinimize yakışmayan hadiseler meydana geliyor. İnşallah bu tür manzaraların ortadan kalmasında da bu tür programların etkisinin olacağını ümit ediyoruz."
Genç, yaşlı demeden herkese ulaşmak istediklerini anlatan Gündüz şöyle devam etti: "İnşallah gelecek nesillerimize, ülkemizi idare edecek olan gençlerimize Peygamberimizi tanıtmak istiyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak bu güzel insanı, rahmet ve şefkat Peygamberini bütün insanlarımıza detayı ile anlatmak istiyoruz. Peygamberimizin dışında hiçbir Peygamberin hayatı kitaplara geçmiş, net ve bilgi olarak ortaya konmuş değildir. Bu bilgiler sadece Kur’an-ı’mız da kısa ve öz olarak anlatılmıştır. Ama Peygamberimizin doğumundan ölümüne kadar bütün hayatı kitaplara yansıtılmıştır. Bizimde gönlümüz her Müslüman ailesinin evinde onun hayatını anlatan kitapların olmasıdır. Genç, orta ve yaşlı kim olursa olsun Peygamberimizin hayatını ve yaşam tarzını anlamasını istiyoruz. Bu programların ana gayelerinden birisi de budur. İnşallah bunu başarırız."