Cevdet ŞEN / KINIK (iZMİR), ()- İZMİR'in Kınık İlçesi'nde, 'Bir Fidan Bin Kardeşlik Projesi' kapsamında Değirmencieli Mahallesi'nde oluşturulacak İlknur Denizli Hatıra Ormanı'nda sembolik olarak ilk ceviz fidanları toprakla buluşturulup, can suyu verildi.

Kınık Belediyesi'nin İnsan İçin Umut Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen 'Bir Fidan Bin Kardeşlik Projesi' kapsamında ilk fidanların toprakla buluşturulması için düzenlenen törene, İzmir Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, Kınık Kaymakamı Faik Oktay Sözer, AK Partili Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, İnsan İçin Umut Derneği Genel Başkanı Menşure Gökçe, Kınık Ziraat Odası Başkanı Mustafa Karga ile vatandaşlar katıldı. Törende konuşan İzmir Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın ağaç dikmeyi bir ibadet olarak gördüğünü belirtip, "Peygamberimiz, 'Kıyamet koparken dahi ağaç dikin' önerisinde bulunmuş. Özellikle de eğer diktiğiniz fidan ceviz fidanı ise bu daha da değerli. Bunun 10 sene sonra meyvesi de olacak. Bu çalışmanın başarılı bir çalışma olduğuna inanıyorum" dedi.

İnsan İçin Umut Derneği Başkanı Menşure Gökçe de bu projenin Kınık'a yakışacağını düşündüklerini belirtip, "İzmir Orman Bölge Müdürü'ne gittiğimizde, 'Bu projeye gözlerim kapalı imza atarım' dedi. Ormanlık alana AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli'nin adını verdik. Sebebine gelirsek bu projede en büyük katkıyı vekilimiz sağladı. Kendisi rahatsız olduğu için bu törene katılmadı. Proje Kınık'a hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

Konuşmaların ardından ilk fidanlar toprakla buluşturuldu. Proje kapsamında hatıra ormanına dikilecek 432 ceviz fidanından 10 yıl sonra 4 bin 320 kilogram, bugünkü değerlerle yıllık yaklaşık 64 bin 800 liralık gelir elde edilmesinin hedeflendiği bildirildi.

FOTOĞRAF