Trabzon’da 2016 yılında gerçekleştirilecek olan Uluslararası Okul Sporları Olimpiyatlarını düzenleyen Uluslararası Okul Sporları Federasyonu (ISF) yönetim kurulu Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nü ziyaret etti.
İl Müdürü Cemalettin Yazıcı’nın makamında karşıladığı heyette ISF Başkanı Laurant Petrynka, Genel Sekreteri Jan Coolen, Türkiye Okul Sporları Federasyonu Başkanı Ayhan Pala, Başkan Vekili Abdullah Aslan, Yönetim Kurulu Üyeleri Avukat Salih Cora, Hasan Gümüşkesen, Doç Dr. Bülent Bektaşer ve Okul Sporları Organizasyon Kurul Başkanı Ahmet Pehlivan katıldı.
Ziyarette Uluslararası Okul Sporları Federasyon Başkanı Laurant Petrynka yaptığı açıklamada, “Federasyon olarak her organizasyon öncesinde yarısı teknik yarısı politik bir ziyaret yapıyoruz. Burada olmaktan dolayı çok gurur duyuyoruz. Türkiye Uluslararası Okul sporlarında (ISF) de güçlü bir ülke. Ve bizim için çok önemli. Okul Sporları Olimpiyatları Ayhan Pala’nın katkılarıyla Trabzon’da yapılacak. Bütün bu organizasyonlara Türkiye her zaman katılıyor. Bu müsabakalarda Türk takımları üst seviyeleri zorluyor“ dedi.
Şampiyonaya yaklaşık 40 ülkeden 4 bin civarında sporcu katılacağı öğrenilirken, heyet görüşmeden sonra Mehmet Akif Ersoy Yüzme Havuzu’nu ve Çok Amaçlı Spor Salonu’nda antrenman yapan Judocuları izlediler.