Trabzonspor Divan Başkan Adayı Av. Ali Sürmen, Trabzonspor Divan Kurulu üyelerinin güvenoyuna talip olduklarını söyledi.
Trabzonspor’da 14 Şubat 2015 günü yapılacak olan Divan Başkanlığı seçimlerinde Divan Başkanlığına aday olduğunu açıklayan Av. Ali Sürmen, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Sürmen, mevcut başkan Ali Özbak’ın, 3 yıl önce ’son kez aday oluyorum’ demesinin ardından kendisinin adaylık sürecinin başladığını belirterek, "Usule aykırı tüzük tadilatı ile yönetimin süresinin 2,5 yıla çıkarılmasında Divan Başkanlık Kurulu’nun etkin rol oynaması, Trabzonspor eski başkanları hakkında mevcut yönetimin olumsuz şikayet ve sözlerine rağmen Divan Başkanlık Kurulu’nun Trabzonspor kamuoyunu tatmin eden açıklamalarda bulunmaması, tüzüğe aykırı üye kaydı yapılmasında Divan Başkanlık Kurulu’nun resmi yazı ile yönetime uygun görüş bildirmesi, Trabzonspor’un mali ve idari durumundaki hızlı kötüleşmeye rağmen Divan Başkanlık Kurulu’ndan beklenen uyarıcı ve çözüm üretici beyanlarda bulunmamasıyla birlikte bu gelişmeler Divan Başkanlık kurulunun kendisinden beklenen sorumlulukta davranmadığını göstermiştir. Üstelik sorumluluk alamayan Divan Başkanlık Kurulu’nun tepkilere karşı verdiği ’tüzükte yetkimiz yok’ yanıtı, Divan Başkanlık Kurulu’na karşı güvensizliği artırmıştır" dedi.
"AĞABEYLİK YAPMAK İÇİN TÜZÜĞE GEREK YOK"
Trabzonspor Divan Başkanlık Kurulu’nun ağabeylik yapması için tüzüğe bir şeyler yazması gerekmediğini ifade eden Sürmen, "Spor dünyasında divan başkanlık kuruluna yüklenen görev, idari, hukuki ve mali yönden iç denetim yapıp tavsiyelerde bulunması ve sosyal olgu olarak da ağabeylik görevi yapmaktır. Tüm Trabzonspor camiasının yorum yapabildiği bu konularda Trabzonspor Divan Başkanlık Kurulu Başkanı’nın ağabeylik makamına uygun açıklamalar yapması için tüzüğe bir şey yazılmasına gerek var mıdır" ifadelerini kullandı.
"TÜZÜĞÜ YENİDEN YAZACAĞIZ"
Sürmen, divan üyelerinin takdiriyle seçilmeleri halinde, Trabzonspor’un henüz onaylanmamış tüzüğünü yeniden yazılması için komisyon oluşturup, hazırlanacak yeni tüzüğü yönetime sunulacaklarını vurgulayarak, "Trabzonspor Yönetimi’nin de davet edileceği, camianın sorunlarının ve çözüm önerilerinin tartışılacağı toplantılar sürekli olarak düzenlenecek. Trabzonsporumuz’un mali ve idari aksaklıkları belirlendikten sonra yeni ve kalıcı çözümler üretilecek, yönetim kurulu ve kamuoyu ile paylaşılacaktır. Trabzonsporumuz’a hizmet etmiş veya etmekte olan kişi ve kurumlara karşı kimden saldırı gelirse gelsin, hatalı tarafın hataları Trabzonspor camiası ile paylaşılacaktır. Kişilerin şu ya da bu grubun veya yönetimin görüşü, Trabzonspor menfaatlerine aykırı ise ben ve arkadaşlarımın görüşü Trabzonspor camiasının beklentisinin yanında olacaktır. İcraatlarımız ve söylemlerimiz kurumun saygınlığına ve tarafsızlığına uygun olacaktır. Bu ilkeler doğrultusunda çalışmak üzere Trabzonspor Divan Kurulu üyelerinin güvenoyuna talibiz" açıklamasında bulundu.
"HACIOSMANOĞLU İLE GÖRÜŞTÜM"
Ali Sürmen, Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ile görüştüğünü dile getirerek, "Diğer başkanları aradığım gibi Trabzonspor’un mevcut başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ile de görüştüm. Görüşmemiz çok iyi geçti. Herhangi bir hadise olmadı. Yapılan yanlışlıkları kendisine aktardım. O da transfer dönemiyle ilgili bizlere görüşlerini belirtti. Seçimle ilgili olarak ise bize sadece yönetim olarak herkese eşit mesafede bulunduklarını belirtti" dedi.