Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK, () - ZONGULDAK'ta, eşyasız harebe halindeki evde tek başıyan yaşayan ve huzurevine yerleşmek isteyen 67 yaşındaki Rahmi Bayrak'ın durumu basına yansıyınca eve giden Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü görevlisi Bayrak'ın cesediyle karşılaştı. Komşuları, basında çıkmasından sonra huzurevine yerleştirileceğine inandıkları Bayrak'ın, görevlilerin geldiği gün ölmesiyle sarsıldı.
Rahmi Bayrak, eşinin 20 yıl önce kendisini terk etmesi ve 5 çocuğunun da evlenmesinden sonra Birlik Mahallesi Tünelüstü Sokak'ta bir yakınının harabe halindeki 2 katlı evinde yalnız kaldı. 6 yaşında yüksekten düşmesi sonucu kısmi felç geçiren, bu yüzden sol kolunu kullanamayan ve komşularının yardımıyla hayatını sürdüren Rahmi Bayrak, 1 gün önce gazetecilere huzurevine yerleşmek istediğini söyledi. Bayrak, "Düştük bir kere bu hayatta. Ne yapacaksın başka yer yok ki gidecek. Gidecek yer olmayınca böyle oldu. Çocuklar bakmıyor. Kışı nasıl geçireceğimi bilmiyorum. Huzurevine gitmek istiyorum. Çoluk çocuk aramasın hiç" dedi.
GÖREVLİLER CESEDİYLE KARŞILAŞTI
Soba, televizyon ve yatak dışında eşya bulunmayan harabe halindeki evde yaşayan Rahmi Bayrak'ın durumu basına yansıyınca Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü görevlileri bu sabah eve gitti. Huzurevine yerleşmek isteyen Rahmi Bayrak'ın durumunu incelemek isteyen görevliler, evde Bayrak'ın cesediyle karşılaştı. Kadın sosyal hizmet uzmanı, Bayrak'ın sabah eve çorba götüren komşusu tarafından yatağının yanında ölü bulunduğunu öğrenince şoke oldu. Kurum yetkililerine bilgi veren görevli daha sonra evden ayrıldı. Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü yetkilileri, sosyal hizmet uzmanının incelemesinden sonra Rahmi Bayrak'ı önce bir misafirhaneye, sonra da huzurevine yerleştirmek isterken sabah üzücü durumla karşılaştıklarını söyledi.
Yaşlılığa bağlı gelişen komplikasyonlar sonucu ölen Rahmi Bayrak'ın cenazesi, aile hekiminin yaptığı incelemeden sonra komşuları tarafından evden çıkarıldı. Bayrak'ın cenazesi, ambulansla Asri Mezarlığı morguna götürüldü.
HUZUREVİNE GİTMEK İSTİYORDU NASİP OLMADI
Rahmi Bayrak'ın ölümü ona yardım eden komşularını da üzdü. Basında yer almasından sonra huzurevine gideceğini düşündükleri Rahmi Bayrak'ın ölümüyle sarsılan komşusu 52 yaşındaki Sevilay Öztürk, "Eve girip baktığımızda yatağın yanında yerde yattığını gördük. Nabzının atmadığını görünce öldüğünü anladık. Doktor gelip rapor tuttu. O sırada sosyal hizmet uzmanı geldi. 'Ne oldu?' diye sordu. Öldüğünü söyledik. Sonra gittiler. Huzurevine gitmeyi çok istiyordu ama nasip olmadı. 'Sıcak bir yuvam olur' dedi. Biz de sevindik kışı rahat geçirir diye. Nasip olmadı. Çok üzüldük" dedi.

FOTOĞRAFLI