Mersin’in Tarsus ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıldönümü nedeniyle gerçekleştirilen ’Kurtuluş Koşusu’nda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
Tarsus Belediyesi ile Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 27 Aralık Tarsus’un kurtuluşunun 93. yıldönümü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen ’Kurtuluş Koşusu’nun ödül töreni Belediye Meclisi Salonunda düzenlendi.
Törene Belediye Başkanı Şevket Can, Belediye Başkan Yardımcıları, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Öğrencileri tebrik eden Belediye Başkanı Şevket Can, gençlerin en iyi şekilde yetişmeleri için yerel yönetim olarak üzerlerine düşen görevi yaptıklarını söyledi. Can, “Sevgili gençler, Tarsus’un Kurtuluş etkinliklerinde hem bir araya gelmek hem dostça, kardeşçe yarışmak üzere tertip edilen Kurtuluş Koşusu’nda emeği geçenlere başta öğretmenlerimiz olmak üzere hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Çok güzel bir koşu oldu. Kurtuluşumuz, bildiğiniz üzere bundan 93 yıl önce verilen bir mücadele sonucu bugün hür ve bağımsız yaşıyoruz” dedi.
Amaçlarının gençleri biraraya getirmek olduğunu vurgulayan Başkan Can, “Tarsus’un değişik mahallelerindeki gençlerimizin, çocuklarımızın bir araya gelmiş olması ve hemşehricilik ruhuyla kendi arasında yarışması bizim için çok büyük önem taşıyor. Sevgili öğrenciler, bu güzel ülkemizin kolay kolay kazanılmadığını hepimiz biliyoruz. Başta Ulu Önder Atatürk olmak üzere, bizlere bu cennet vatanı armağan eden aziz şehitlerimize karşı sorumluluklarımızın olduğunun bilincindeyiz. Bu sorumluluklarımızın en başında; ecdadımızın bizleri yaşatmak için verdiği mücadeleyi öğrenmek, anlatmak ve sahip çıkmak gelmektedir. Onun için çok çalışacağız. Bizler, Büyük Önder Atatürk’ün bizlere emanet ettiği vatanımızın bütünlüğünü korumak için, birlik ve beraberlik içinde bulunmalıyız. Bu vesile ile başta öğretmenlerimiz olmak üzere hepinize teşekkür ediyorum. Emeklerinize, yüreklerinize sağlık diyorum ve daha güzel günlerde daha güzel yarışmalarda buluşmak üzere hepinize saygılar, sevgiler sunuyorum, gözlerinizden öpüyorum” diye konuştu.
Törende, derece yapan öğrencilere madalya, takım olarak derece yapan okullara plaket verilirken, yarışmada görev alan öğretmenlere de plaket sunuldu.