DİYARBAKIR'da Ortadoğu Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nın açılışını yapan Vali Hüseyin Aksoy, kentin önemli bir hayvancılık potansiyeline sahip olduğunu söyledi. Vali Aksoy, "Diyarbakır'ın hayvancılık potansiyeline baktığımızda 375 bin büyük baş hayvan varlığını görüyoruz. 1 milyon 223 bin de küçük baş hayvan varlığı var" dedi.
TÜYAP'ın 7'inci Ortadoğu Tarım, Hayvancılık, Tavukçuluk ve Süt Endüstrisi Fuarı Diyarbakır Fuar ve Kongre Merkezi'nde açıldı. Açılış törenine Gıda, Tarım Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Fırat Anlı, Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, iş adamları, çiftçiler ve vatandaşlar katıldı. Fuara Belçika, Almanya, İtalya, Hollanda gibi ülkelerin bulunduğu toplam 7 ülkeden 110 firma katıldı. Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Diyarbakır'ın önemli bir tarımsal araziye sahip olduğunu belirterek, şunları söyledi:
"Diyarbakır'ın hayvancılık potansiyeline baktığımızda 375 bin büyük baş hayvan varlığını görüyoruz. 1 milyon 223 bin de küçükbaş hayvan varlığı var. Bunlar da Diyarbakır'ın hayvancılık potansiyelini vurgulamak bakımından önemli sayılar. Bugün Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nı Diyarbakır'da gerçekleştiriyoruz. Bu anlamda bu fuarımızın da Diyarbakır'ımızın gelişmesine önemli bir katkı sunacağını ifade etmek istiyorum. Diyarbakır bölgenin bir buluşma noktası oldu ve bu buluşma noktasında da sektörün yeni değişen yüzünü burada üretici ve tüketiciyi bir araya getirerek vurgulama fırsatını yeniden yakalamış oluyoruz."
Daha sonra protokol ve beraberindekiler fuar alını gezerek katılımcılarla sohbet etti. Fuar 11 Nisan'a kadar açık kalacak.

FOTOĞRAFLI