Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Yakın Doğu Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzalandı.
Abdullah Gül Üniversitesinde düzenlenen işbirliği protokolünün amacı; eğitim, bilim, kültür ve sanat dalları ile tüm eğitim-öğretim alanlarında ortak projeler yürütmek, ortak bilimsel araştırmalar ve yayınlar yapmak, her düzeyde öğrenci ve öğretim üyesi değişimi yapmak, ortak bilimsel ve teknik geziler, sportif faaliyetler ve bilimsel toplantılar düzenlemek, her iki üniversiteyi uygun şekilde tanıtıcı faaliyet yapmak olduğu belirtildi. Protokol törenine Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Suat Günsel ve her iki üniversitenin rektör yardımcıları katıldı. Protokol töreninde konuşan Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, "Bugün çok hayırlı bir işbirliğinin imzalarını atacağız. Biz Abdullah Gül Üniversitesi olarak zaten ’3. nesil üniversiteyiz’ derken, bunları vurgulamaya çalışıyoruz. Toplumla bütünleşik bir üniversite olmak istiyoruz. Yalnızca iş ve sanayi dünyasıyla, sivil toplum kuruluşları ile değil diğer üniversitelerle de sürekli işbirliği içerisinde olmak istiyoruz. Bu açıdan yapılan bu işbirlikleri çok önemli" diye konuştu.
Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Suat Günsel, "Bugün bu işbirliğini yapmak beni çok duygulandırdı. Bugün burada olmamızın başka duygusal yanı da var. Bugün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin bugünkü oluşumu 1974 Kıbrıs Barış Harekatıdır. Bugün gelinmiş olan bu noktada 1974 harekatının duygusal yanı Kayseri ile o çıkartma yapıldığı döneminde komando ekipleri buradan gitmişti. O bakımdan Kıbrıs Türkünün buraya olan duyguları daha farklıdır. Ayrıca bizim buraya verecek çok şeyimiz olduğuna inanıyorum. Aynı zamanda bizimde buradan alacağımız çok şey var. Bu açıdan bu protokol çok önemli. Hayırlı olsun" ifadelerini kulandı.