Adıyaman Bem-Bir-Sen İl Başkanı Mahmut İnan, önümüzdeki günlerde Adıyaman Üniversitesi için yapılacak olan rektörlük seçimiyle ilgili basın açıklaması yaptı.
Bem-Bir-Sen İl Başkanı Mahmut İnan, yaptığı açıklamada, eski dönemde yaşanan tatsız olaylara vurgu yaptı.
Mahmut İnan yatığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“Adıyaman Üniversitesi’nin önümüzdeki günlerde yapılacak olan rektörlük seçiminde, eski rektör Sayın Mustafa Gündüz’ün de aday olduğu kamuoyuna açıklanmıştır. Sayın Gündüz’ün, rektörlüğü döneminde, hukuksuz biçimde birçok öğrencinin eğitim hakkını gasp ettiği iddia edilmektedir. Eğer doğruysa, biz eğitim hakkı gasp edilen öğrencilerin akıbetini merak ediyoruz. Sayın Gündüz döneminde okuldan atıldığı iddia edilen bu öğrenciler, eğitim hakkından mahrum olduklarından dolayı, o psikolojiyle kim bilir hangi olumsuzluklarla muhatap olmuşlardır. Belki dağa çıkmış, belki çatışmada ölmüşlerdir.
Eğer iddialar doğruysa, Sayın Gündüz’ün öğrenciler üzerindeki baskı ve yıldırma politikalarının, 12 Eylül döneminde Diyarbakır cezaevindeki mahkumlara yapılan işkencelere benzetmek mümkündür. 12 Eylül rejimi, uyguladığı insanlık dışı baskılarla, mahkumları dağa gönderme politikası güdüyordu. Mustafa Gündüz’ün öğrencilere uyguladığı sistematik baskı politikaları da bir kısım öğrencilere dağ yolunu açmış, onları terörize etmiş olabileceği düşünülmektedir.
Adıyaman Bem-Bir- Sen olarak, hükümetin, 28 Şubat’ın mimarlarından hesap sorma aşamasında olduğu şu dönemde, 28 Şubat artığı olduğu düşünülen Sayın Mustafa Gündüz’ün tekrar rektör olma hayallerine kapılmasını, anlamsız görüyoruz. 28 Şubat sürecinde Malatya İnönü Üniversitesi görevi esnasında öğrencilerin korkulu rüyası olan Mustafa Gündüz’e, bir takım siyasilerin ve bürokratların destek olması, siyasi ve bürokratik basiretsizlikten öte bir şey değildir. Mustafa Gündüz’e destek olacak siyasiler, ‘Siyasi hayatımın sonu olsa da İmam Hatip Liseleri’nin orta kısmını kapatacağım’ diyen Mesut Yılmaz’ın akıbetine düşeceklerdir.”
Bem-Bir-Sen İl Başkanı Mahmut İnan, mevcut rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü’ye de eleştirilerde bulunarak, paralel yapının kontenjanından rektör yapıldığının Adıyaman kamuoyu tarafından konuşulduğunu söyledi.
İnan, “Bu nedenle Bem-Bir-Sen olarak, ne Gündüz, ne de Gönüllü diyoruz. Adıyaman Üniversitesi’ni, çatışmacı bir duruma düşürmemek; Ergenekon ve Fergenekon’un vesayetinden kurtarmak için, bütün fikirlere açık, hoş görülü, öğrencilere karşı şefkatli, merhametli, bilime önem veren, tüm mesaisini Adıyaman’a feda edecek olan, çalışkan ve üretken bir rektör istiyoruz” dedi.