Savunma Sanayi Müsteşarlığı, Denizaltı Bilgi Dağıtım Sistemi’nin (DBDS) ilk teslimatının Almanya’ya gerçekleştiğini açıkladı.
Savunma Sanayi Müsteşarlığı’ndan yapılan açıklamada, Müsteşarlık tarafından yürütülmekte olan Yeni Tip Denizaltı Tedarik Projesi kapsamında inşa edilecek denizaltılarda kullanılmak üzere Denizaltı Bilgi Dağıtım Sistemi’nin Almanya’ya ihraç edildiği belirtilerek, Havelsan tarafından Denizaltı Bilgi Dağıtım Sistemi’nin ilk ürününün ATLAS Elektronik firmasına teslim edilmek üzere Bremen-Almanya’ya sevk edildiği kaydedildi. Önümüzdeki dönemde DBDS ile diğer denizaltı sistemleri arasında ATLAS Elektronik şirketinin Bremen’deki tesislerinde sistem testlerinin gerçekleştirileceği kaydedilen açıklamada şöyle denildi:
"Denizaltı Bilgi Dağıtım Sistemi Projesi, altısı denizaltılarda ve biri de karaya konuşlu test ortamında olmak üzere toplam yedi set sistem üretimini kapsamaktadır. DBDS, tasarımdan tümleştirmeye kadar tamamen yerli olarak üretilmiş, yazılımının tamamı Havelsan’da geliştirilmiş olan DBDS’de yerli katkı oranı yüzde 70’i geçmektedir. Ayrıca denizaltı gemisindeki özel ortamda kullanılacağı için çok özel şartlarda üretim gerektiren sistem kabinetleri de yerli alt yüklenicilere yaptırılarak sektör derinliğinin arttırılmasına katkı sağlanmıştır. Havadan bağımsız tahrik teknolojisiyle üretilmekte olan söz konusu denizaltı gemileri tamamlandığında Bilgi Dağıtım Sistemi haricinde denizaltılar için kritik olan Savaş Yönetim ve Torpido Atış Kontrol Sistemleri’nde de Havelsan sistemleri kullanılması hedeflenmektedir."