Gaziemir Belediyesi ve Ege Serbest Bölge Kurucu ve İşleticisi A.Ş. (ESBAŞ) işbirliğiyle düzenlenen 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinliğinde, her iki kurumun çalışanları zeytin ağacı dikti.
İzmir’in Gaziemir ilçesinde, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla Gaziemir Belediyesi ve Ege Serbest Bölge Kurucu ve İşleticisi A.Ş. (ESBAŞ) ağaç dikim etkinliği düzenledi. Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, CHP Gaziemir İlçe Balkanı Umut Tekin, belediye meclis üyeleri, her iki kurumun çalışanları ve gönüllü çevrecilerin katıldığı etkinlikte, belediyenin oluşturduğu Dünya Çocukları Barış ve Dostluk Ormanına ağaç dikildi. Programda, zeytin fidanları ve ESBAŞ’ın imara açılan fabrika inşaat alanlarından özel yöntemle sökülen zeytin ağaçları her iki kurumun çalışanları tarafından toprakla buluşturuldu.
Etkinliğe katılan belediye ve ESBAŞ personeline teşekkür eden Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, "Ülkemizin havası en temiz ili olarak Çanakkale seçilirken, Gaziemir’de havası en temiz ilçe seçildi. Gaziemir ormanlarıyla, doğasıyla oksijen deposu. Ben de yeşili seven biri olarak kentteki yeşil miktarını ikiye katladım. Gaziemir’de yaşayan herkes adına bir ağaç diktim. Şimdi yeni hedefim bu sayıyı ikiye katlamak. Ormanlarımızı yok etmeye, zeytinlikleri imara açarak rant elde etmeye çalışanlara asla izin vermeyeceğiz. Çünkü bu ülkenin geleceği çocuklara bırakacak en büyük mirasımız çevre. Hep birlikte çevreye ve doğaya sahip çıkmalıyız” diye konuştu.
Etkinlik, çiçek dağıtılmasıyla son buldu.