Ercan ATA/ANKARA, () - CEV DenizBank Erkekler Şampiyonlar Ligi'nde 12'li Play-Off turu yarın oynanacak maçlarla başlayacak.

Türkiye'yi Erkekler Şampiyonlar Ligi'nde temsil eden tek takım olan Halkbank, son şampiyon Rus ekibi Belogorie Belgorad'u Ankara'da konuk edecek. Başkent Voleybol Salonu'nda oynanacak müsabaka, 19:00'da başlayacak. Avrupa'da haftanın maçı seçilen mücadelenin hakemleri Milan Rajkovic (Hırvatistan) ve Ignat Mitev (Bulgaristan) olacak. Eşleşmedeki ikinci randevu ise 17 Şubat'ta Belgorod'da oynanacak.

HALKBANK RÖVANŞI ALMAYA ÇALIŞACAK

Halkbanklı oyuncular, Belogorie takımını eleyeceklerine inanıyor. Takımın genç orta oyuncularından Faik Samed Güneş, Belgorod takımı ile dörtlü finalde karşılaşıp şanssız bir şekilde kaybettiklerini belirterek, "Bu maçın rövanşını mutlaka almak istiyoruz. Yarım kalan bir hesap var ve onu kapatmak için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu. Rakibin ne denli güçlü olduğunu, bütün Avrupa gibi kendilerinin de bildiğini ifade eden genç oyuncu, "Fakat biz de güçlü bir armadayız. Bu yıl sadece bir kez yenildik. Çok önemli yıldızlarımız var. Bu nedenle kendimize güveniyoruz, çünkü biz Halkbank'ız" dedi.

Takımın en genç oyuncularından biri olduğuna dikkati çeken Güneş, "8 yıldır voleybol oynuyorum, bunun 5 yılı Halkbank'ta geçti. Top klas oyuncularla birlikte antrenman yapıp maça çıkmak beni mental ve teknik açıdan çok geliştiriyor. Örneğin Marcin'den blok, Sokolov'dan atak öğreniyorum. Osmany maç içinde yapacağım işlerle ilgili uyarılarda bulunuyor. Can ve Nuri abiler tecrübelerini aktarıyor. Onlarla aynı ortamda bulunmak bir şans" değerlendirmesinde bulundu.

"ERKEN FİNAL GİBİ"

Halkbank'ın Polonyalı orta oyuncusu Marcin Mozdzonek de karşılaşmanın bir rövanş niteliği taşıdığını ifade ederek, şunları söyledi:

"Ben bu maçın bizim kulübümüz açısından bir rövanş olduğunu düşünüyorum. Zor bir mücadele olacağının bilincindeyiz. Fakat Belogorie takımını geçebilecek durumda olduğumuzu da biliyorum. İki takım biraz geç karşılaşabilirdi ama bu turda karşı karşıya geldik. Bu, üst düzey bir voleybol kapışması olacağı anlamına geliyor. Belogorie Belgorod takımının en güçlü yanı servisleri. Takımdaki hemen herkes iyi servis atıyor. Bizim onlara karşı etkili savunma yapmamız gerekiyor. İyi servis karşılayıp servis güçlerini kırarsak, oyunu dengeleyeceğimizi düşünüyorum. Rus takımlarının genel özelliğidir, blok yaptıkça açılırlar. Bize düşen bu blok etkinliğini de kırıp onların moralini bozmaktır. Tüm Avrupa'nın gözü bu maçta olacak. Ankara seyircisi de gelip hem keyif alsın hem bizi desteklesin istiyoruz."