Muğla’nın Ortaca ilçesine bağlı Dalyan Mahallesinde Orman Haftası ve Ağaç Bayramı etkinlikleri kapsamında öğrenciler bin fidanı toprak ile buluşturdu.
Ortaca Belediye Başkanlığı tarafından temin edilen 6 araçlık konvoy ile Gökbel Mahallesinin Kışla mevkiine gidildi. Dikim alanına gelindiğinde ise öğrenciler Ortaca Orman İşletme Şefliği tarafından getirilen çeşitli fidanları alıp, dikim sahasına inildi.
Dikim sahasında Ortaca Orman İşletme Şefi Aydın Ersoy fidanları alıp, nasıl dikileceğini öğrencileri anlattı. Fidanları alan öğrenciler ise, büyük bir zevkle fidanları dikti.
İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Nejat Yıldız yaptığı açıklamada, “21-26 tarihleri arasında Orman Haftası ve Ağaç Bayramı olması sebebiyle İlçe Milli Eğitim Müdürümüz İsmet Hasgül ile toplantı yaparak öğrencilerimizin fidan dikmelerini aldığımız karar ile Kaymakamlığa bildirdik. Kaymakam Hüseyin Yılmaz ise, verilen kararı olumlu bulmasından sonra idarece öğretmenlerimizin refakatinde öğrenci velilerinden alınan muvafakat alınıp, Ortaca Belediye Başkanlığı tarafından temin edilen araçlar ile dikim sahasına gittik” dedi.
Ortaca Orman İşletme Şefi Aydın Ersoy da; “Ormancılık Haftası nedeniyle Ortaca’daki kurumlara bağlı okulların temsilcileri ile birlikte Kaymakamlığımız ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz nezlinde Gökbel Mahellesi Kışla Mevkiinde ağaçlandırma çalışması yapıyoruz. Öğrencilerimiz ağaç fidanlarını toprakla buluşturuyor. Sizlerde bu ölümsüz anımızı gülleştiriyorsunuz. Basın mensubu arkadaşlarımızı teşekkür ediyorum. Güzel bir yer, iyi bir ağaçlandırma oldu düşüncesindeyim. Herkese teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.