GİRESUN (AA) - Güce İlçe Emniyet Amirliği tarafından esnafa "Önce Tedbir Sonra Emniyet" konulu seminer verildi.

Emniyet binasında düzenlenen seminere, Güce Emniyet Amiri Ferit Öge, Komiser Yardımcısı Yahya Yasir Koca, Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Yılmaz ile ilçede görev yapan polisler ve esnaf katıldı.

Öge, seminerde, ilçede suçla mücadele etmenin sadece polisin görevi olamadığını, buna vatandaşın da dahil edilmesi gerektiğini söyledi.

Esnafa, güvenlik kamerasının önemini anlatan Öge, şunları dile getirdi:

"İlçemizde meydana gelen asayiş olayları incelendiğinde ilçemizin genel asayiş yönünden güvenli ve yaşanabilir bir şehir olduğu fakat bir takım tedbirsizlik ve ihmal neticesinde istenmeyen durumlarla karşılaşılabildiği görülmektedir. İlçede olası hırsızlıklara karşı esnafımızın da dikkatli olması gerekiyor. İlçemizde son dönemde yaşanan polisiye olaylar analiz edildiğinde, önlenebilir nitelikte olarak hırsızlık olaylarının cereyan ettiği ve bu olayların da daha çok iş yerlerinde meydana geldiği görülmektedir. İlçemizde bulunan birçok iş yeri güvenlik yönünden incelendiğinde bu olaylara açıkça davetiye çıkarır nitelikte olduğu ve hırsızlık olaylarına karşı yeterli tedbirlerin alınmadığı gözlemlenmiştir. İlçede yaşanan olaylara karşı herkes ve her kurum dikkatli ve tedbirli olmalı."