Bartın TSO Kadın Girişimciler Kurulu Üyeleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Bartın Kapalı Ceza İnfaz Kurumundaki kadın çalışanlar ve mahkumları ziyaret etti.
Bartın TSO Kadın Girişimciler Kurulu cezaevinde yatmakta olan kadın mahkumları ziyaret etti. Kadınların toplumda daha aktif rol alması, girişimci kadınların artması, kız çocuklarının eğitimden uzak tutulmaması, el emeği ile geçim sağlayan kadınlara yeni ticari pazarlar açılması ve Bartın’a özgü değerlerin dünyaya duyurulması adına birçok proje ile çalışmayı hayata geçiren TSO Kadın Girişimciler Kurulu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde cezaevinde yatmakta olan kadınları unutmadı.
Ziyarete TSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Gülsüm Karakaş, kurul üyeleri Hamra Özardıç, Gülin Aldatmaz, Ümran Bayraktar, Türkan Aydın, Nuray Onay, Ceylan Akçay, Benian Fırıncıoğlu ve Semra Akyol katıldı.
Ziyaretle ilgili bir açıklama yapan TSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Gülsüm Karakaş, “Kadın Girişimciler Kurulu olarak bugün Bartın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda çeşitli nedenlerden dolayı yatmakta olan kadınlarımızla bir araya geldik. Onlarla sohbet etme ve dertlerini dinleme imkanımız oldu. Böylesi değerli bir günde cezaevinde ki kadınlarımızın yanında olmak istedik. Bartın ve Batı Karadeniz bölgesinde ki çalışmalarımız, projelerimizle her zaman kadınlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Bu güne kadar uygulanan projelerimizin meyvelerini almaya başlamış olmak bizlere; eğitimden uzaklaştırılan, şiddet gören, istihdam bekleyen kadınlar için çalışmalarımızda daha fazla enerji vermekte. Bu enerjiyle birlikte tüm kurul üyesi arkadaşlarımızla var gücümüzle çalışmaya da devam edeceğiz" şeklinde konuştu.