Kayseri Büyükşehir Belediyesi, İstihdam için Koordinasyon ve Eğitim Projesi (İSKEP) ile dezavantajlı bireylerin iş piyasasına katılımı ve erişiminin kolaylaştırılması projesi basına tanıtıldı.
Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortaklaşa finanse edilen İstihdam için Koordinasyon ve Eğitim Projesi (İSKEP) Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin de aralarında bulunduğu 12 belediye dezavantajlı bireylerin istihdam edilebilirliğinin arttırılmasına yönelik bir uygulama modeli geliştirmeyi ve bu model ile dezavantajlı bireylerin iş gücüne katılımının arttırılması için gerçekleşen proje basına tanıtıldı. Toplantıya İSKEP Projesi Takım Lideri Paulo Pedroso, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın ve birçok proje çalışanı katıldı.
Basın toplantısında konuşan İSKEP Projesi takım lideri Paulo Pedroso “ Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen dezavantajlı bireyler hakkında projemiz için buradayız. Bu projemiz aslında pilot bir proje ve projemizde yeni fikirler yeni hizmetler ortaya çıkacak. Bu projemiz kapsamında 12 pilot belediyemiz bu dezavantajlı bireyler için yeni hizmetler sunmayı kabul ettiler bizlerle” dedi.
Pedroso “ Bu pilot belediyelerden bir tanesi de Kayseri Büyükşehir Belediyesi. Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin projeye katılımından dolayı teşekkür etmek istiyorum. Projenin mantığı şöyle, dezavantajlı bireyler bir şekilde desteklenirlerse istihdama ve sosyal yaşama katılabilirler. Biz bunu desteklemeyi amaçlıyoruz” diye konuştu.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın ise, "Bu projede emeği geçen herkes hoş geldi. Aynı zamanda Paulo Pedroso ve ekibine de günaydınlar diyorum, afiyet olsun. Biz biraz ev sahibiyiz ama gerçek ev sahibi bu konuda Avrupa Birliği projesini yürütmek üzere “İstihdam İçin Koordinasyon ve eğitim Projesi” bu projemizin adı. Değerli misafirlerimiz biraz sonra sunumlarını yapacaklar. Ondan önce belirtmek istediğim bir konu Kayseri’de her ay Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Kayseri’de bulunan bütün engelli ve dezavantajlı gruplarla yaptığımız toplantıların 8.’sini de oluşturduk" şeklinde konuştu.
Yalçın son olarak “ Dezavantajlı gruplar ve onların yöneticileriyle dernekler, vakıflar ve spor kulüpleriyle yapılan toplantımız çok verimli geçti. Bu gün de burada Kayseri’ye istihdam için koordinasyon ve eğitim projesinin neler katacağını neler kazandıracağını ve nasıl hizmet edeceğini sizlerle ve sizin sayenizde Kayseri halkıyla paylaşmak üzere basın toplantısı düzenlendi. Yeniden Paulo Pedroso ve ekibine çok teşekkür ediyorum, sizlere de hoş geldiniz diyorum” ifadelerini kullandı.