Türkiye Basketbol 2. Ligi'nde Best Balıkesir Basketbol Kulübü iç ve dış transferlere devam ediyor. Best, 5'i yeni toplam 7 oyuncu ile birer yıllık sözleşme imzaladı. Kulübün genel koordinatörü Gafur Çoymak, bu yılki hedeflerinin ilk 4 takımda yer alarak Beko Basketbol Ligi'ne yükselmek olduğunu söyledi.

Kurtdereli Spor Salonunda düzenlenen imza töreninde açıklamalarda bulunan Best Basketbol Kulübü Genel Koordinatörü Gafur Çoymak, 2012-2013 sezonunu başarıyla bitirdiklerini söyledi. Yırcalı Şirketler Grubunun ana sponsorluğunu yaptığı Best BBK'nın sadece bir grubun değil tüm şehrin kulübü ve takımı olduğunu belirten Gafur Çoymak, bugüne kadar verilen kamuoyu desteğine bundan sonra daha çok ihtiyaçlarının olacağını belirtti. Çoymak, "Kısa sürede Balıkesir'de basketbolu bu seviyeye getirmek gerçekten gurur verici. Ben Best Balıkesir Basketbol Kulübünü sadece bir kurum takımı veya bir müessese takımı olarak adlandırmıyorum, düşünmüyorum. Best şehrimizin takımıdır, dolayısıyla hepimizin bu kulübe, takıma çok büyük destek vermesi gerekiyor. Zaten bu desteği de alıyoruz, bunu görüyoruz. siz değerli basınımızın da desteğine çok büyük ihtiyacımız var. Geçen yıl çok önemli dönemlerimiz oldu, iniş çıkışlarımız oldu. Her zaman yanımızda olduğunuz için teşekkür ediyorum. Bu sene de desteğinizi alıp büyük başarılara imza atacağız. 2013-2014 sezonu hedefimiz. İlk yıl 10. sırada tamamladık, kulübün kuruluşundan bu yana sürekli artan bir ivmesi var. Geçen yıl ligi ilk 8 içinde bitirip play-oflara kaldık, bugün Beko Basketbol Ligi'nde olabilecek takımdık. Üzerimizde sürekli artan bir sorumluluk olduğunu düşünürsek bu yılki hedefimizde kesinlikle ilk 4'e girip Beko Basketbol Ligi diye bir rota çizebiliriz. Balıkesir basketbolda Türkiye'nin dikkat çeken illerden birisi oldu, gerek seyircisi gerek aldığımız sonuçlarla. Balıkesir her şeyin en iyisine layık, Balıkesirspor'un artan bir grafiği var. İnşallah bizlerde üst lige çıkıp bu heyecanı daha üst seviyelere taşımak istiyoruz" dedi.

YABANCI OYUNCULAR NET DEĞİL

Transferler hakkında bilgi veren Gafur Çoymak, yabancı oyuncuların durumlarının henüz belirsiz olduğunu, ancak görüşmelerin sürdüğünü söyledi. TB2L'de 2 yabancı oyuncu hakkı verildiğini ve bunun Türk oyunculardaki kaliteyi artırdığını belirten Çoymak, "Geçen sene kadromuzda bulundurduğumuz yabancı oyuncular çok başarılı bir performans sergilediler. Bunlarla anlaşmamız 1'er yıllıktı, başarılı olmalarından dolayı teklifleri de mutlaka artıyor. Şu anda neticelenmiş bir durum yok, bu oyuncular kadromuzda olabilirler ancak koçun bu konudaki tasarrufu çok önemli. Yabancı oyuncuyla ilgili hem arayışlarımız sürüyor hem de geçen yılki oyuncularla ilgili diyaloglarımız devam ediyor" diye konuştu

CEM COŞKUN VE MEHMET ÖZDOĞAN İBB'DE

Bu yıl Yıldız Milli Takım Antrenörü Mustafa derin ile anlaştıklarını hatırlatan Gafur Çoymak, yerli transferler ile birlikte 2 iyi Amerikalı oyuncu ile de anlaşma sağlayıp yola devam edeceklerini kaydetti. Öte yandan Best Balıkesir Basketbol takımının en gözde oyuncularından Cem Coşkun ve Mehmet Özdoğan'ın kulüple yolları ayırdığı öğrenildi. Bu oyuncularla ilgili soruları cevaplayan Gafur Çoymak, "Bu sezon eski oyuncularımızdan Cem Coşkun ve Mehmet Özdoğan ile anlaşamadık. Bu oyuncular İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile anlaştılar" dedi.

Best Balıkesir Basketbol Kulübü yeni sezon için anlaştığı oyuncular şunlar; "Hilmi Cantopçu (1983, forvet, boy 1.93, sözleşme yenilendi), Caner Osman (1991, forvet, boy 1.95, sözleşme yenilendi), Cengiz Aydın Ergen (1988, pivot, boy 2.05, İzmir BŞB'den transfer), Burak Yacan Yüksel (1992, power forvet, boy 2.05, Aliağa'dan transfer), Oğulcan Sevim (1993, guard, boy 1.90, İzmir BŞB'den transfer), Hadi Doğan (1986, forvet, boy 2.00, forvet, Torku Selçuk Üniversitesinden transfer), Sercan Ergin (1983, boy 1.97, power forvet, Gelişim Kolejinden transfer)."

Yeni takımlarıyla sözleşme imzalayan oyuncular Best Balıkesir Basketbol Kulübüne gelmekten büyük bir mutluluk duyduklarını, çok başarılı bir sezon geçirip sezon sonunda Beko Ligi'ne çıkmak istediklerini ifade ederken taraftarların kendilerini yalnız bırakmayacaklarına inandıklarını söyledi.